Energielabel Nederhorst den Berg

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Nederhorst den Berg? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit informatielabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en biedt belangrijke suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nederhorst den Berg verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij nuttige informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog verbruik).
 • In het begin kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Nederhorst den Berg die jouw huis komt bekijken en het label registreert.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €150,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nederhorst den Berg

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningbezitters verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. In 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur laten komen. Deze specialist komt langs en inspecteert de gehele woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Nederhorst den Berg moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1394) om een erkend deskundige in Nederhorst den Berg te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en inspecteert de gehele woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Nederhorst den Berg berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index inclusief alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €175,00 en €400,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Nederhorst den Berg. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen, s-Graveland en Kortenhoef. De geschatte prijzen hangen af van meerdere aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (vrijstaand, appartement, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeAantal m2Geschatte kosten
Studio/Appartement60 m2€ 171,00
Rijtjeshuis130 m2€ 224,00
Geschakelde woning160 m2€ 288,00
Vrijstaand180 m2€ 360,00
Kostenoverzicht woninglabel Nederhorst den Berg.

Bevoegde energieadviseurs in Nederhorst den Berg vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Nederhorst den Berg. De juiste plek om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met bekwame specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In de volgende stap ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Boete energielabel.

Tip: Via het platform Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nederhorst den Berg

 • Een energiezuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt forse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Nederhorst den Berg kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2002 – 2005Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2000HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1974 – 1985Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1970 – 1976Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1932Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema check je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Manier van isolerenPrijzenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3300 – €5500920 m3€607
Vloerisolatie€2000 – €3400355 m3€234
Spouwmuurisolatie€1500 – €2350820 m3€541
HR++ glas€1600 – €2800445 m3€293,7
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5500 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-nederhorst-den-berg-1394

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, winkels, en publieke panden zoals een stadion. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorfunctie? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Voordeligste energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A of B (laag verbruik) tot en met F of G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Nederhorst den Berg bij je thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze specialist bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Wijdemeren).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman onderzoekt de leeftijd van de woning, het soort huis, m2 woonruimte en andere aspecten als soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van woonunit en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €105,00 en €405,00. De verwachte prijs ligt aan het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nederhorst den Berg kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele energiebedrijven naast elkaar te zetten die opereren binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (1394) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Nederhorst den Berg opvragen.

Plaats een reactie