Energielabel Vrouwenakker

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vrouwenakker? Sinds een aantal jaren is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en geeft gerichte maatregelen om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Vrouwenakker verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij alle benodigde informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog energieverbruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Vrouwenakker die jouw huis komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €160,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vrouwenakker

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Vrouwenakker aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (1428) om een erkend deskundige in Vrouwenakker te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële details van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Vrouwenakker bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €150,00 en €410,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Vrouwenakker. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Amstelhoek, de Hoef, De Kwakel, Naarden en Bussum. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene zaken.

 1. Het type huis (villa, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisOppervlakteKosten
Klein appartement80 m2€ 176,00
Rijtjeswoning100 m2€ 203,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 280,00
Losse woning195 m2€ 359,00
Geschatte kosten woninglabel Vrouwenakker.

Energieadviseurs in Vrouwenakker vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Vrouwenakker. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier vergelijk je erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je direct een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel aanpassen.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Vrouwenakker

 • Een energiezuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond klimaat in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er bestaan verscheidene subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Vrouwenakker kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2002 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1974 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1968 – 1977Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1933Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een gezond leefklimaat. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In de lijst hieronder doorzoek je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatieTarievenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3200 – €5100965 m3€618
Vloerisolatie€1400 – €3700400 m3€256
Spouwmuurisolatie€1450 – €2300865 m3€554
HR++ glas€1600 – €2750490 m3€313,6
Kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-vrouwenakker-1428

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, hotels, en openbare panden zoals een stadion. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dat kader moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website lees je ook alles over B energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A of B (heel zuinig) en kan oplopen tot F / G (zeer onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Vrouwenakker bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De specialist zal thuis langskomen en neemt de woning op. De adviseur komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Nieuwkoop).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert onderzoekt de bouwperiode, het type gebouw, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van je energielabel variëren tussen de €175,00 & €395,00. De verwachte prijs is afhankelijk van de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vrouwenakker doe je door diverse energie-inspecteurs te gaan vergelijken die werken in de provincie Zuid-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (1428) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Vrouwenakker opvragen.

Plaats een reactie