Energielabel Leimuiderbrug

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Leimuiderbrug? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit document geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en biedt nuttige mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Leimuiderbrug verplicht. Op onze energielabel-vergelijker vind je actuele informatie over de aanvraag van een nieuw label. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Leimuiderbrug die jouw hele huis bekijkt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €165,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Leimuiderbrug

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Als jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. In 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Leimuiderbrug regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Vul je postcode in (2155) om een erkend deskundige in Leimuiderbrug te zoeken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik door naar een specialist en probeer een afspraak in te plannen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Leimuiderbrug bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met daarin uitleg en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €155,00 – €435,00. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Leimuiderbrug. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Burgerveen, Nieuw-Vennep, Beinsdorp, Boesingheliede en Cruquius. De uiteindelijke prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere zaken.

 1. De grootte van de woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, appartement, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisWoonoppervlakteKostprijs
Appartement60 m2€ 177,00
Rijtjeswoning130 m2€ 209,00
Hoekwoning155 m2€ 282,00
Vrijstaand195 m2€ 352,00
Actuele kosten woninglabel Leimuiderbrug.

Officiële energieadviseurs in Leimuiderbrug vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Leimuiderbrug. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je officiële vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een label kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbouwen naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor realiseer je een setting waarbij er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor huizen.

Let op: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Leimuiderbrug

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettige leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt verschillende subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Leimuiderbrug is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1998 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1972 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1965 – 1978Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1934Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder check je de mogelijke besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€4000 – €55001010 m3€707
Vloerisolatie€1600 – €3900260 m3€182
Spouwmuurisolatie€1400 – €2250865 m3€606
HR++ glas€1600 – €2950485 m3€339,5
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-leimuiderbrug-2155

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, zwembaden, cafés, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over E energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (erg zuinig) en gaat verder tot label G (hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Leimuiderbrug thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze inspecteur komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Haarlemmermeer).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert houdt rekening met het bouwjaar, het soort gebouw, de grootte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €110,00 & €395,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Leimuiderbrug kun jij het beste doen door velerlei energiedeskundigen naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (2155) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Leimuiderbrug opvragen.

Plaats een reactie