Energielabel Beinsdorp

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Beinsdorp? Sinds een aantal jaren heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk laat zien hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Beinsdorp verplicht. Op Energielabelprijzen.nl ontdek je praktische informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Beinsdorp die jouw huis opneemt en het label bepaalt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €190,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beinsdorp

Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze deskundige komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht check je hoe jij een voordelig energielabel in Beinsdorp kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (2144) om een erkend deskundige in Beinsdorp te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een specialist en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante informatie van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Beinsdorp berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 en €350,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Beinsdorp. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Boesingheliede, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Hoofddorp. De geschatte prijzen hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Type woning (hoekwoning, tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningGrootteTarieven
Appartement75 m2€ 166,00
Rijtjeswoning125 m2€ 207,00
Geschakelde woning140 m2€ 292,00
Villa190 m2€ 354,00
Kostenoverzicht woninglabel Beinsdorp.

Gecertificeerde energieadviseurs in Beinsdorp vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Beinsdorp. De website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In het register vergelijk je deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel aanpassen.

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Beinsdorp

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt meerdere subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Beinsdorp is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2007Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1985 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1985Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1978Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1946 – 1970Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1925Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van meer wooncomfort. Waar je moet starten wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie optiesPrijzenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3100 – €5000995 m3€667
Vloerisolatie€1700 – €3900245 m3€164
Spouwmuurisolatie€1100 – €2050850 m3€570
HR++ glas€1750 – €2600470 m3€314,9
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-beinsdorp-2144

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, zwembaden, showrooms, en publieke panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over B energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (zuinig) en loopt op tot F of G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Beinsdorp uitnodigen. Middels de database van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een deskundige komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Hij of zij berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Haarlemmermeer).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een inspecteur analyseert het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €175,00 en €410,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beinsdorp kun jij het beste doen door enkele adviesbedrijven te benaderen die actief zijn in de provincie Noord-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (2144) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Beinsdorp opvragen.

Plaats een reactie