Energielabel Halfweg

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Halfweg? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig een woning is en biedt handige opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Halfweg verplicht. Op deze website ontdek je praktische informatie over hoe je het label aanvraagt. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) t/m F/G (niet duurzaam).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Halfweg die de woning komt bekijken en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €145,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Halfweg

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur laten komen. Deze energie-deskundige komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Halfweg kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1165) om een erkend deskundige in Halfweg te contacteren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met specialist en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele details van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Halfweg stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van de energie index inclusief alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

Kosten definitief energielabel vergelijken

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €125,00 – €450,00. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Halfweg. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Zwanenburg, Marken, Uitdam, Zuiderwoude en Broek in Waterland. De definitieve tarieven wordt bepaald door de volgende aspecten.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningAantal m2Tarieven
Appartementje65 m2€ 166,00
Rijtjeshuis115 m2€ 209,00
Geschakelde woning155 m2€ 290,00
Losse woning175 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Halfweg.

Gecertificeerde energieadviseurs in Halfweg vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Halfweg. De website om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar vind je gecertificeerde experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel F.

Advies: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Halfweg

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Halfweg is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2000 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1966 – 1975Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1942Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat warme lucht verloren gaat. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder vind je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatieOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €5700870 m3€583
Vloerisolatie€1200 – €3000305 m3€204
Spouwmuurisolatie€1500 – €2500770 m3€516
HR++ glas€1500 – €2500395 m3€264,65
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-halfweg-1165

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, horeca, en openbare gebouwen zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In die situaties moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energieleveranciers.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en gaat door tot de rode labels F en G (erg onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Heb je geen geldig label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bevoegde energiedeskundige in Halfweg laten langskomen. Via qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Haarlemmermeer).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een expert controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, de grootte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van de woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 en €410,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Halfweg kan je goedkoper doen door meerdere energiedeskundigen te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (1165) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Halfweg opvragen.

Plaats een reactie