Energielabel Haarlemmerliede

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Haarlemmerliede? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat toont hoe zuinig jouw woning is en toont gerichte suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Haarlemmerliede verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je praktische informatie over het regelen en aanvragen van een label. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (minder energiezuinig).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Haarlemmerliede die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost je ongeveer tussen de €130,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Haarlemmerliede

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een bevoegde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-expert huur je als het ware in en neemt de woning op. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hierna check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Haarlemmerliede moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (2064) om een erkend deskundige in Haarlemmerliede te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van je woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Haarlemmerliede beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het label incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €125,00 – €450,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Haarlemmerliede. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Spaarndam, Spaarndam, Overveen, Velserbroek en Driehuis. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door de volgende zaken.

 1. Type woning (vrijstaand, villa, tussenwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeM2 woonruimteTarieven
Klein appartement60 m2€ 161,00
Rijtjeshuis120 m2€ 217,00
2-onder-1-kap150 m2€ 280,00
Vrijstaand200 m2€ 371,00
Kostenoverzicht woninglabel Haarlemmerliede.

Alle energieadviseurs in Haarlemmerliede vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Haarlemmerliede. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar vind je bekwame experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende kan je garanderen dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energielabel verplicht.

Adviezen: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Haarlemmerliede

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Haarlemmerliede kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2002 – 2007Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1985Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1967 – 1977Dubbelglas, zonnepanelen en isoleren.
Label F1949 – 1969Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1940Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je meer wooncomfort. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In het schema hierna doorzoek je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3000 – €5600930 m3€605
Vloerisolatie€1900 – €3700380 m3€247
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500785 m3€510
HR++ glas€1850 – €2500405 m3€263,25
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-haarlemmerliede-2064

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, horeca, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat geval moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (duurzaam) en loopt op tot F en G (rood, hoog verbruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Haarlemmerliede vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De adviseur berekent het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Haarlemmermeer).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De expert controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €110,00 – €415,00. De verwachte prijs ligt aan de grootte van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Haarlemmerliede kun jij het beste doen door verscheidene energieadviseur te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (2064) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Haarlemmerliede opvragen.

Plaats een reactie