Energielabel Driehuis

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Driehuis? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het document toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft handige opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Driehuis verplicht. Op deze pagina vind je actuele informatie over de aanvraag van een nieuw label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Driehuis die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €200,00 – €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Driehuis

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een gecertificeerde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze expert komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Driehuis aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (1985) om een erkend deskundige in Driehuis te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Driehuis stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie sturen ze een PDF op van het certificaat inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 & €415,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Driehuis. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Velsen-Zuid, IJmuiden, Velsen-Noord, Wijk aan Zee en Egmond-Binnen. De offerte prijzen worden berekend middels verschillende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, appartement, villa, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisWoonruimte (m2)Tarieven
Studio/Appartement75 m2€ 174,00
Rijtjeshuis100 m2€ 224,00
Geschakelde woning165 m2€ 289,00
Vrijstaand175 m2€ 368,00
Kostenoverzicht woninglabel Driehuis.

Toonaangevende energieadviseurs in Driehuis vergelijken

Deze week het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Driehuis. Het adres om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende weet je zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel G.

Tip: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Driehuis

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Driehuis kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2013 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2000 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2002HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1974 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1978Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1946 – 1970Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1926Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte verloren gaat. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en krijg je een gezond klimaat in huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige staat van de woning. Het bouwjaar geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder bieden wij de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5200905 m3€643
Vloerisolatie€2000 – €3300355 m3€252
Spouwmuurisolatie€1100 – €2200760 m3€540
HR++ glas€1750 – €2800380 m3€269,8
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op je dak

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-driehuis-1985

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, winkelcentrums, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dat kader moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel verplicht.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat door tot de rode labels F en G (zeer onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Driehuis laten komen. Op www.Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze vakman zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige berekent het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Velsen).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur inspecteert het bouwjaar, het type woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als type glas, de toegepaste isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details wordt opgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €135,00 – €445,00. De definitieve prijs wordt bepaald door type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Driehuis doe je door diverse aanbieders te benaderen die werkzaam zijn binnen de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (1985) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Driehuis opvragen.

Plaats een reactie