Energielabel Egmond-Binnen

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Egmond-Binnen? Vanaf 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het label laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en toont gerichte verbeterpunten om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Egmond-Binnen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij alle benodigde info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Egmond-Binnen die de woning komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Egmond-Binnen

Het energielabel vertelt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze vakman bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Egmond-Binnen kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (1935) om een erkend deskundige in Egmond-Binnen te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Contacteer een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle relevante gegevens van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Egmond-Binnen berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met daarin uitleg en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €200,00 – €360,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Egmond-Binnen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Akersloot, Limmen en Groet. De totale kosten komen tot stand door de volgende variabelen.

 1. De grootte van de woning (hoekwoning, appartement, vrijstaand, villa, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisWoonoppervlaktePrijzen
Appartementje75 m2€ 165,00
Tussenwoning130 m2€ 205,00
Geschakeld huis155 m2€ 284,00
Losse woning175 m2€ 357,00
Actuele kosten woninglabel Egmond-Binnen.

Toonaangevende energieadviseurs in Egmond-Binnen vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Egmond-Binnen. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel B.

Adviezen: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Egmond-Binnen

 • Een energiezuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimale leefomgeving: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt verscheidene subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Egmond-Binnen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2004Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2001Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1971 – 1982De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1975Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1935Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en krijg je een optimaal klimaat in huis. Waar je moet beginnen wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand krijg je inzicht in de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5500880 m3€581
Vloerisolatie€1600 – €3000330 m3€218
Spouwmuurisolatie€1250 – €2350735 m3€485
HR++ glas€1750 – €2700355 m3€234,3
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-egmond-binnen-1935

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, cafés, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten (overheids)organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over Energielabel G.

 • Bij de notariële overdracht van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van 250m2 of groter moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat is een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Egmond-Binnen laten komen. Middels QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze specialist berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Bergen Noord-Holland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist checkt de bouwperiode, het type gebouw, grootte van de woning en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De onkosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 – €450,00. De totale kostprijs ligt aan de omvang van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Egmond-Binnen doe je door diverse adviseurs naast elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (1935) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Egmond-Binnen opvragen.

Plaats een reactie