Energielabel Limmen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Limmen? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het certificaat vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont handige maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Limmen verplicht. Op ons energielabel-platform vind je alle benodigde info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (groen label) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Limmen die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €175,00 & €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Limmen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert huur je als het ware in en berekent de energieprestatie van de woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Limmen kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (1906) om een erkend deskundige in Limmen op te vragen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een energie-expert en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante details van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Limmen rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met daarin uitleg en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €185,00 en €435,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Limmen. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Groet, Schoorl, Bergen aan Zee, Bergen en Driehuizen. De definitieve kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei onderdelen.

 1. Het type woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningGroottePrijsindicatie
Klein appartement55 m2€ 160,00
Rijtjeswoning100 m2€ 201,00
Geschakelde woning160 m2€ 291,00
Losse woning200 m2€ 374,00
Prijzen woninglabel Limmen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Limmen vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Limmen. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin vind je bekwame vakmannen (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Energielabel berekenen.

Let op: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Limmen

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan forse subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Limmen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1987 – 2003Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1971 – 1983Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1968 – 1978Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1943Een moderne HR-ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een comfortabel wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder spot je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatieKostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3900 – €5500860 m3€628
Vloerisolatie€1000 – €3000310 m3€226
Spouwmuurisolatie€1150 – €2500715 m3€522
HR++ glas€1550 – €2700335 m3€244,55
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5000 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-limmen-1906

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, hotels, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat kader moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel C.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot de rode labels F en G (heel onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bevoegde energiedeskundige in Limmen laten komen. Op de website Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De inspecteur komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze specialist stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Castricum).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur bekijkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, m2 woonruimte en andere aspecten als ramen en kozijnen, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Middels deze documentatie berekent hij of zij wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €180,00 – €410,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Limmen doe je door velerlei energiedeskundigen te contacteren die werken in en rondom de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (1906) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Limmen opvragen.

Plaats een reactie