Energielabel Driehuizen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Driehuizen? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het label laat zien hoe zuinig jouw woning is en toont concrete opties om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Driehuizen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je nuttige info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F of G (vervuilend).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Driehuizen die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost je ongeveer tussen de €200,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Driehuizen

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een bevoegde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna bieden wij informatie over hoe je zo’n voordelig energielabel in Driehuizen kunt aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (1847) om een erkend deskundige in Driehuizen te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële details van de woning kunt laten zien. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent de energieprestatie van de woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Driehuizen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het keurmerk met alle resultaten en suggesties om de woning te verduurzamen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Gemiddelde kosten energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €165,00 – €415,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Driehuizen. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Zuidschermer, Grootschermer, Oterleek, Stompetoren en Sint Pancras. De offerte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende variabelen.

 1. Type woning (appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
HuisGrootteGeschatte kosten
Appartement70 m2€ 180,00
Rijtjeswoning115 m2€ 221,00
Hoekwoning160 m2€ 271,00
Losse woning180 m2€ 361,00
Actuele kosten woninglabel Driehuizen.

De beste energieadviseurs in Driehuizen vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Driehuizen. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin doorzoek je bevoegde specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste energielabel.

Tip: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Driehuizen

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt interessante subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Driehuizen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1998 – 2008Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1983 – 2003Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1976 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1968 – 1976Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1942Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een zuinig huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een gezond wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In het schema hierna bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €5600835 m3€568
Vloerisolatie€1600 – €3800285 m3€194
Spouwmuurisolatie€1000 – €2150975 m3€663
HR++ glas€1900 – €2800525 m3€357
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-driehuizen-1847

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, winkelcentra, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dat geval moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel berekenen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) tot label G (niet duurzaam).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Driehuizen thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze inspecteur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. De deskundige kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Alkmaar).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De vakman houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort huis, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €105,00 – €410,00. De totale kostprijs is afhankelijk van type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Driehuizen kan je goedkoper doen door meerdere aanbieders naast elkaar te zetten die opereren in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (1847) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Driehuizen opvragen.

Plaats een reactie