Energielabel Sint Pancras

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Sint Pancras? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Dit label laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt concrete suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Sint Pancras verplicht. Op deze pagina tref je aanvullende informatie over hoe je het label aanvraagt. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F/G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Sint Pancras die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €180,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sint Pancras

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet daarom een deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Sint Pancras aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1834) om een erkend deskundige in Sint Pancras te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een energie-specialist en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Sint Pancras kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het document met daarbij de specificaties en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 en €435,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Sint Pancras. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Koedijk, Oudorp, Den Hoorn, De Koog en De Cocksdorp. De geschatte tarieven hangen af van verschillende factoren.

 1. Categorie woning (vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap, villa, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeGrootteTariefschatting
Appartementje65 m2€ 182,00
Rijtjeswoning110 m2€ 213,00
Geschakelde woning145 m2€ 273,00
Vrijstaand180 m2€ 359,00
Prijzen woninglabel Sint Pancras.

Alle energieadviseurs in Sint Pancras vergelijken

Eenvoudig en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Sint Pancras. De website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek kom je in contact met bevoegde specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject wordt het pas interessant om te kijken naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Boete zonder energielabel.

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Sint Pancras

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt verschillende subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Sint Pancras kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2009Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1981HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1970 – 1977Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1941Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Zo dalen de stookkosten in de winter en krijg je een prettig woonklimaat. Waar je moet beginnen hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €5100810 m3€599
Vloerisolatie€1600 – €3400260 m3€192
Spouwmuurisolatie€1000 – €2050950 m3€703
HR++ glas€1600 – €2900500 m3€370
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-sint-pancras-1834

Energielabels voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gevestigd zijn in publieke gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Goedkoopste energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot F en G (minder energiezuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Sint Pancras bij je thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Langedijk).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur onderzoekt de leeftijd van de woning, het type huis, oppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, hoe goed de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van het appartement en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €165,00 & €395,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sint Pancras kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele adviseurs te vergelijken die werkzaam zijn binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar Energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (1834) plus het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Sint Pancras opvragen.

Plaats een reactie