Energielabel De Cocksdorp

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in De Cocksdorp? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt gerichte maatregelen om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in De Cocksdorp verplicht. Op onze energielabel-vergelijker bieden wij uitgebreide informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (heel onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in De Cocksdorp die jouw hele huis bekijkt en het label vastlegt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €130,00 & €355,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Cocksdorp

Het energielabel vertelt iets over het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze expert huur je als het ware in bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In het gedeelte hieronder bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in De Cocksdorp moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (1795) om een erkend deskundige in De Cocksdorp te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële details van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en inspecteert de gehele woning. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in De Cocksdorp maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van de energie index inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €130,00 en €405,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige De Cocksdorp. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in De Waal, Oudeschild, Den Burg, Huisduinen en Julianadorp. De uiteindelijke prijzen komen tot stand door meerdere factoren.

 1. Type woning (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningM2 woonruimteOnkosten
Klein appartement80 m2€ 162,00
Tussenwoning115 m2€ 205,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 294,00
Villa175 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel De Cocksdorp.

Energieadviseurs in De Cocksdorp vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel De Cocksdorp. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register doorzoek je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zodoende weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energiemaatschappijen.

Advies: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning De Cocksdorp

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in De Cocksdorp kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1997 – 2008Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1985 – 1999Leg de nadruk op muurisolatie en laat zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1975Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1948 – 1970Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1932HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een energiezuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een gezonde leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder bieden wij de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

Soort isolatieKostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3600 – €52001190 m3€821
Vloerisolatie€1900 – €3100235 m3€162
Spouwmuurisolatie€1250 – €2100925 m3€638
HR++ glas€1700 – €3000475 m3€327,75
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op je dak

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-de-cocksdorp-1795

Energielabels voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, retailpanden, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Boete zonder energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabels biedt inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (zeer zuinig) en kan oplopen tot label G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in De Cocksdorp langs laten komen. Door gebruik te maken van Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze deskundige komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Texel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige onderzoekt de bouwperiode, het type woning, grootte van de woning en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €155,00 en €435,00. De verwachte prijs heeft te maken met het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Cocksdorp kan je goedkoper doen door verschillende adviseurs te benaderen die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (1795) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis De Cocksdorp opvragen.

Plaats een reactie