Energielabel De Waal

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Waal? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat toont hoe energiezuinig een woning is en biedt nuttige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in De Waal verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je uitgebreide info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in De Waal die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €105,00 – €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Waal

Het energielabel geeft een indicatie van de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in De Waal kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1793) om een erkend deskundige in De Waal te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk details van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in De Waal bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het document met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €100,00 en €390,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige De Waal. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Oudeschild, Den Burg, Huisduinen, Julianadorp en Den Oever. De offerte kosten hangen af van verscheidene factoren.

 1. Type woning (vrijstaand, appartement, tussenwoning, villa, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningWoonruimte (m2)Tariefschatting
Studio/Appartement70 m2€ 176,00
Tussenwoning120 m2€ 225,00
Geschakelde woning155 m2€ 294,00
Vrijstaand175 m2€ 359,00
Geschatte kosten woninglabel De Waal.

Toonaangevende energieadviseurs in De Waal vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel De Waal. Het adres om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register doorzoek je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Besparen op energie.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning De Waal

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in De Waal kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2013 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1997 – 2007Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1984 – 2001Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1973 – 1980Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1965 – 1978HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1965Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1944Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder tref je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Type isolatieInvesteringBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3600 – €54001185 m3€806
Vloerisolatie€1800 – €4000430 m3€292
Spouwmuurisolatie€1150 – €2300920 m3€626
HR++ glas€1750 – €2750470 m3€319,6
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen installeren

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5400 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-de-waal-1793

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteitsgebouwen, winkelcentrums, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van 250m2 of groter dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en gaat verder tot de rode labels F en G (relatief hoog gebruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in De Waal thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en bekijkt de huidige staat van de woning. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Texel).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur bekijkt het bouwjaar van het huis, het type huis, de grootte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel schommelen tussen de €195,00 en €405,00. De verwachte prijs heeft te maken met de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Waal kan je doen door een aantal energie-inspecteurs te gaan vergelijken die diensten leveren binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer de postcode (1793) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis De Waal opvragen.

Plaats een reactie