Energielabel Den Oever

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Den Oever? Per 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt gerichte opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Den Oever verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide info over het aanvragen van jouw label. Tevens bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F/G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Den Oever die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €150,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Den Oever

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-specialist komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Den Oever kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (1779) om een erkend deskundige in Den Oever te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde informatie van het huis kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Den Oever beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 & €445,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Den Oever. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Westerland, Hippolytushoef, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord. De definitieve kosten wordt bepaald door een aantal variabelen.

 1. Categorie huis (appartement, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisGrootteTariefschatting
Appartement50 m2€ 167,00
Rijtjeshuis125 m2€ 212,00
Geschakelde woning150 m2€ 286,00
Villa180 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Den Oever.

Erkend deskundige in Den Oever vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Den Oever. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar vergelijk je bevoegde experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een afspraak kunt maken en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over E energielabel.

Tips: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Den Oever

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezonde leefomgeving: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt forse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Den Oever kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2002 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1987 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1976 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1967 – 1979Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1942Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle specialisten en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een duurzame woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Daardoor worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand vind je de gemiddelde besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatiePrijzenBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3800 – €52001160 m3€858
Vloerisolatie€1100 – €3100405 m3€300
Spouwmuurisolatie€1250 – €2050895 m3€662
HR++ glas€1550 – €2600445 m3€329,3
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het belangrijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-den-oever-1779

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, pensions, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten ondernemingen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website vind je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden van meer dan 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index start bij energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot F of G (zeer hoog verbruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Doe je dit niet, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Den Oever uitnodigen. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een inspecteur komt langs en analyseert hoe de staat van het huis is. De adviseur berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hollands Kroon).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert kijkt naar het bouwjaar van het huis, het type woning, m2 woonruimte en overige onderdelen als type glas, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €105,00 & €435,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Den Oever kan je goedkoper doen door enkele adviesbedrijven te benaderen die actief zijn rondom de provincie Noord-Holland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (1779) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Den Oever opvragen.

Plaats een reactie