Energielabel Slootdorp

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Slootdorp? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het keurmerk indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en geeft nuttige maatregelen om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Slootdorp verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij aanvullende info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Slootdorp die jouw huis helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €140,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Slootdorp

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een gecertificeerde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-adviseur komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte lees je hoe jij het voordelig energielabel in Slootdorp aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (1774) om een erkend deskundige in Slootdorp te vergelijken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Informeer bij een adviseur en maak een afspraak. Het is handig als je alle relevante gegevens van de woning hebt. Met name bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Slootdorp maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €165,00 – €380,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Slootdorp. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Kreileroord, Wieringerwerf, Haringhuizen, Barsingerhorn en Kolhorn. De uiteindelijke kosten wordt bepaald door verschillende variabelen.

 1. Het soort huis (tussenwoning, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeAantal m2Onkosten
Appartement75 m2€ 169,00
Tussenwoning115 m2€ 205,00
Hoekwoning140 m2€ 271,00
Losse woning180 m2€ 364,00
Gemiddelde kosten woninglabel Slootdorp.

Alle energieadviseurs in Slootdorp vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Slootdorp. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van deskundige experts (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee kan je garanderen dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over A energielabel.

Advies: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Slootdorp

 • Een “groene” woning met een lage energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt royale subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Slootdorp kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2000 – 2007Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1988 – 2002Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1981Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1965 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1930HR-ketel en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een milieuvriendelijke woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een prettig leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder vind je de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €58001140 m3€798
Vloerisolatie€1700 – €3000385 m3€270
Spouwmuurisolatie€1100 – €2100875 m3€613
HR++ glas€1900 – €2600425 m3€297,5
Onkosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezonde leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-slootdorp-1774

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, scholen, restaurants, en publieke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over F energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met de rode labels F en G (niet duurzaam).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Slootdorp laten langskomen. Aan de hand van QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De adviseur bezoekt jou op locatie en analyseert hoe de staat van het huis is. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Hollands Kroon).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman checkt het bouwjaar van het gebouw, woningtype, woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 & €380,00. De definitieve prijs ligt aan het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Slootdorp doe je door enkele adviesbedrijven onder elkaar te zetten die diensten leveren binnen de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (1774) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Slootdorp opvragen.

Plaats een reactie