Energielabel Barsingerhorn

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Barsingerhorn? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Barsingerhorn verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je nuttige info over hoe je het certificaat aanvraagt. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Barsingerhorn die het huis inspecteert en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €130,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Barsingerhorn

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een bevoegde energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Barsingerhorn moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (1768) om een erkend deskundige in Barsingerhorn op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je de belangrijke gegevens van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Barsingerhorn berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met alle resultaten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €110,00 & €380,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Barsingerhorn. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Kolhorn, Wieringerwaard, Breezand, Anna Paulowna en Callantsoog. De definitieve prijzen worden berekend middels verschillende onderdelen.

 1. Soort woning (appartement, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningM2 woonruimteKostprijs
Appartementje80 m2€ 163,00
Tussenwoning115 m2€ 216,00
2-onder-1-kap140 m2€ 278,00
Losse woning185 m2€ 350,00
Gemiddelde kosten woninglabel Barsingerhorn.

Gecertificeerde energieadviseurs in Barsingerhorn vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Barsingerhorn. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hier tref je officiële inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heeft je woning een slecht label, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verduurzamen tot een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap verleggen we de focus op eigen energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel aanpassen.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Barsingerhorn

 • Een energiezuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan verscheidene subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Barsingerhorn kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1983Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1965 – 1979Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1933Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleer je woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een prettig klimaat in huis. Waar je moet starten hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna krijg je inzicht in de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €57001120 m3€739
Vloerisolatie€1400 – €3700365 m3€241
Spouwmuurisolatie€1050 – €2450855 m3€564
HR++ glas€1500 – €2550405 m3€267,3
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-barsingerhorn-1768

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals verpleeghuizen. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dat kader moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over B energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en kan oplopen tot label G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Barsingerhorn thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een vakman zal thuis langskomen en bekijkt de huidige staat van de woning. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hollands Kroon).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een adviseur checkt het bouwjaar van het gebouw, het type woning, grootte van de woning en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van jouw woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van je energielabel komen uit tussen de €125,00 en €350,00. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Barsingerhorn is over het algemeen gunstiger door veel energie-inspecteurs te benaderen die werken in de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (1768) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Barsingerhorn opvragen.

Plaats een reactie