Energielabel Hippolytushoef

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hippolytushoef? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Hippolytushoef verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je uitgebreide informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (hoog verbruik).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Hippolytushoef die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €165,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hippolytushoef

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-specialist komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In onderstaand gedeelte check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Hippolytushoef moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1778) om een erkend deskundige in Hippolytushoef te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een energiedeskundige en plan een afspraak in. Het is handig als je zoveel mogelijk informatie van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Hippolytushoef bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €165,00 – €420,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hippolytushoef. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Middenmeer, Slootdorp, Kreileroord, Wieringerwerf en Haringhuizen. De definitieve tarieven komen tot stand door verscheidene variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, villa, hoekwoning, appartement, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie huisOppervlakteGeschatte kosten
Studio/Appartement50 m2€ 173,00
Tussenwoning105 m2€ 223,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 283,00
Losse woning175 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Hippolytushoef.

Toonaangevende energieadviseurs in Hippolytushoef vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Hippolytushoef. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin tref je deskundige experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Zo realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over C energielabel.

Advies: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Hippolytushoef

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan meerdere subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Hippolytushoef kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1997 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2001Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1973 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1970 – 1975Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1930Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en profiteer je van een aangenaam warm huis. Waar je moet starten hangt af van de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder tref je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeOnkostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €52001150 m3€828
Vloerisolatie€1000 – €3800395 m3€284
Spouwmuurisolatie€1500 – €2200885 m3€637
HR++ glas€1500 – €2850435 m3€313,2
Investering en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-hippolytushoef-1778

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, sportgebouwen, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals bibliotheken. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In dat kader moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel is. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (erg zuinig) tot en met label G (slecht voor het milieu).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Hippolytushoef laten langskomen. Via het platform Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een expert zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Hollands Kroon).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert houdt rekening met het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €155,00 – €435,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het soort woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hippolytushoef kan je goedkoper doen door enkele energie-inspecteurs te gaan vergelijken die actief zijn binnen de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien check je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (1778) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Hippolytushoef opvragen.

Plaats een reactie