Energielabel Den Hoorn

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Den Hoorn? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit woninglabel indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete opties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Den Hoorn verplicht. Op ons energielabel-platform tref je uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Den Hoorn die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €100,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Den Hoorn

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Wanneer het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-specialist moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Den Hoorn aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (1797) om een erkend deskundige in Den Hoorn te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een energie-expert en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je de belangrijke informatie van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Den Hoorn beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label met alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €155,00 en €445,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Den Hoorn. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Check ook adviseurs in De Koog, De Cocksdorp, De Waal, Oudeschild en Den Burg. De definitieve tarieven komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Categorie huis (hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, appartement).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie huisGrootteOnkosten
Appartement55 m2€ 185,00
Rijtjeshuis130 m2€ 222,00
2-onder-1-kap140 m2€ 291,00
Vrijstaand195 m2€ 367,00
Geschatte kosten woninglabel Den Hoorn.

Officiële energieadviseurs in Den Hoorn vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Den Hoorn. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register vergelijk je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning omturnen tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel geldigheidsduur.

Let op: Op de website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Den Hoorn

 • Een duurzame woning met een lage energierekening.
 • Een gezond binnenklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van royale subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Den Hoorn is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2000 – 2009Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1983 – 2000HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1974 – 1985Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1966 – 1975Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1933Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een woning met een laag verbruik. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een optimaal wooncomfort. Waar je moet starten wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In het schema hierna bekijk je de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3100 – €53001200 m3€852
Vloerisolatie€1100 – €3500245 m3€174
Spouwmuurisolatie€1050 – €2150935 m3€664
HR++ glas€1950 – €2750485 m3€344,35
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning is een kostbare aangelegenheid. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4500 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-den-hoorn-1797

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals bibliotheken. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energie-Index.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en kan oplopen tot F / G (zeer onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Den Hoorn laten langskomen. Door gebruik te maken van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een deskundige komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Texel).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een inspecteur kijkt naar het bouwjaar van het huis, het soort woning, grootte van de woning en andere aspecten als soort glas, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze complete analyse berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €180,00 – €425,00. De uiteindelijke prijs ligt aan type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Den Hoorn kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energiebedrijven te vergelijken die werken binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor check je het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (1797) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Den Hoorn opvragen.

Plaats een reactie