Energielabel Grootschermer

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Grootschermer? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit label geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt handige opties om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Grootschermer verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F en G (niet duurzaam).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Grootschermer die de kenmerken van de woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Grootschermer

Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder lees je hoe jij het voordelig energielabel in Grootschermer kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (1843) om een erkend deskundige in Grootschermer te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante informatie van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Grootschermer beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Na afloop van de inspectie krijg je een digitaal document (PDF) van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €150,00 & €385,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Grootschermer. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Oterleek, Stompetoren, Sint Pancras, Koedijk en Oudorp. De uiteindelijke kosten hangen af van meerdere aspecten.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, appartement, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Type woningAantal m2Geschatte kosten
Appartement65 m2€ 162,00
Tussenwoning100 m2€ 208,00
Geschakelde woning155 m2€ 276,00
Vrijstaand185 m2€ 351,00
Gemiddelde kosten woninglabel Grootschermer.

Toonaangevende energieadviseurs in Grootschermer vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Grootschermer. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hierin doorzoek je gecertificeerde experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Bouwkundig rapport.

Belangrijk: Op de website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Grootschermer

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan interessante subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Grootschermer kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B2001 – 2005Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1987 – 2000Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1974 – 1980Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1965 – 1975Woningisolatie en zonnepanelen plaatsen.
Label F1950 – 1970Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1932Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk adviseurs en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een comfortabel klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar isolatie zinvol is. In onderstaand schema check je de potentiële besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

IsolatieOnkostenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3900 – €5000825 m3€545
Vloerisolatie€1600 – €3000275 m3€182
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000965 m3€637
HR++ glas€1600 – €2700515 m3€339,9
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-grootschermer-1843

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteiten, showrooms, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dat kader moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energielabel hypotheek.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (groen label) tot en met F of G (erg onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat het label is van jouw huis is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Grootschermer thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De inspecteur komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Alkmaar).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige onderzoekt het bouwjaar van het huis, het type huis, m2 woonruimte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, type isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel schommelen tussen de €150,00 en €415,00. De verwachte prijs is afhankelijk van type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Grootschermer kan jij doorgaans het meest voordelig doen door velerlei energiebedrijven te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (1843) plus het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Grootschermer opvragen.

Plaats een reactie