Energielabel Akersloot

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Akersloot? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit document geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Akersloot verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Akersloot die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Akersloot

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder check je hoe je het voordelig energielabel in Akersloot moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (1921) om een erkend deskundige in Akersloot op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je zoveel mogelijk informatie van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Akersloot berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het label met alle resultaten en verbeterpunten van de woning. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 & €365,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Akersloot. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Check ook adviseurs in Limmen, Groet, Schoorl, Bergen aan Zee en Bergen. De uiteindelijke tarieven hangen af van de volgende onderdelen.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Klein appartement75 m2€ 163,00
Rijtjeshuis100 m2€ 206,00
2-onder-1-kap155 m2€ 289,00
Losse woning175 m2€ 358,00
Actuele kosten woninglabel Akersloot.

Bekwame energieadviseurs in Akersloot vergelijken

Ook direct het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment heb je nodig een erkend deskundige energielabel Akersloot. De website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met officiële adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbeteren tot een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel check.

Tip: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Akersloot

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt royale subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Akersloot kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1987 – 2003Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1974 – 1985Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1974Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1935Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woningisolatie

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en heb je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3400 – €5500865 m3€640
Vloerisolatie€1300 – €4000315 m3€233
Spouwmuurisolatie€1100 – €2000720 m3€533
HR++ glas€1850 – €2500340 m3€251,6
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Voordelen zonnepanelen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4000 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-akersloot-1921

Energielabels voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het pand 100m2 of groter, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In die situaties moeten deze panden per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energielabel D.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (slecht voor het milieu).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Akersloot vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een deskundige komt langs en zal het huis volledig inspecteren. De deskundige bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Castricum).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een deskundige kijkt naar het bouwjaar van de woning, het type huis, m2 woonruimte en andere woningkenmerken zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van het appartement en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van het energielabel komen uit tussen de €200,00 & €430,00. De totale kostprijs ligt aan type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Akersloot kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal leveranciers onder elkaar te zetten die werken in de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (1921) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Akersloot opvragen.

Plaats een reactie