Energielabel Velsen-Noord

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Velsen-Noord? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en toont concrete suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Velsen-Noord verplicht. Op deze pagina lees je alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het label. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F & G (hoog verbruik).
 • Vroeger was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Velsen-Noord die jouw woning opneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €155,00 & €440,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Velsen-Noord

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Hieronder check je hoe jij een voordelig energielabel in Velsen-Noord regelt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (1951) om een erkend deskundige in Velsen-Noord op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Tik op een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde gegevens van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en neemt de woning op. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Velsen-Noord bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het label inclusief alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €170,00 – €445,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Velsen-Noord. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Wijk aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee en Akersloot. De totale tarieven worden berekend middels de volgende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, appartement, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Type woningGrootteTariefschatting
Appartementje50 m2€ 179,00
Rijtjeshuis120 m2€ 202,00
Hoekwoning155 m2€ 280,00
Vrijstaand195 m2€ 368,00
Gemiddelde kosten woninglabel Velsen-Noord.

Gecertificeerde energieadviseurs in Velsen-Noord vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Velsen-Noord. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Daar vind je officiële specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis updaten naar een label A/B/C huis. Start altijd met de juiste isolatie. Zo realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna kijk je pas naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Energielabel D.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Velsen-Noord

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een aangename leefomgeving: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van verscheidene subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Velsen-Noord kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2006Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1987 – 2003Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1971 – 1984Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1977Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1945Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een comfortabele leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder spot je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Type isolatieKostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5600890 m3€605
Vloerisolatie€2000 – €3900340 m3€231
Spouwmuurisolatie€1050 – €2100745 m3€507
HR++ glas€1750 – €2600365 m3€248,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op het dak

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4600 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-velsen-noord-1951

Energielabel voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteitsgebouwen, winkelcentrums, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In die situaties moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel voor bedrijven.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (laag verbruik) en gaat verder tot label G (erg onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Velsen-Noord bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. De expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert stelt het label vast en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Velsen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, woningtype, grootte van de woning en andere aspecten als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel variëren tussen de €130,00 & €365,00. De prijsindicatie wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Velsen-Noord doe je door vele energiedeskundigen te benaderen die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor bezoek je Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (1951) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Velsen-Noord opvragen.

Plaats een reactie