Energielabel Velsen-Zuid

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Velsen-Zuid? Vanaf 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk toont hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Velsen-Zuid verplicht. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F/G (hoog verbruik).
 • In het begin kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Velsen-Zuid die het huis inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €155,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Velsen-Zuid

Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een bekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze vakman komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Velsen-Zuid moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (1981) om een erkend deskundige in Velsen-Zuid op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Informeer bij een van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de kenmerken van je huis vast te stellen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Velsen-Zuid beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label met een toelichting en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel variëren tussen de €115,00 – €405,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Velsen-Zuid. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in IJmuiden, Velsen-Noord, Wijk aan Zee, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. De tarieven hangen af van velerlei aspecten.

 1. Het soort huis (twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning, villa, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Type woningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement75 m2€ 167,00
Rijtjeshuis100 m2€ 222,00
2-onder-1-kap145 m2€ 276,00
Villa180 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Velsen-Zuid.

Officiële energieadviseurs in Velsen-Zuid vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Velsen-Zuid. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database tref je bekwame deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door middel van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbeteren tot een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna verleggen we de focus op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel F.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Velsen-Zuid

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Extra comfort in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt veel subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Velsen-Zuid kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2005Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1985 – 2003HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1972 – 1984Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1975Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1933Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en dat leidt tot een aangenaam warm huis. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna bekijk je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3100 – €5400900 m3€630
Vloerisolatie€1700 – €3400350 m3€245
Spouwmuurisolatie€1400 – €2200755 m3€529
HR++ glas€2000 – €2600375 m3€262,5
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-velsen-zuid-1981

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, retailpanden, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 beschikken over een energielabel C. Ook moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website vind je ook alles over Energieleveranciers.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) en gaat door tot de rode labels F en G (heel onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Velsen-Zuid thuis laten langskomen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een inspecteur bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Velsen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert analyseert de bouwperiode, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €140,00 en €395,00. De definitieve prijs ligt aan type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Velsen-Zuid kun jij het beste doen door verschillende energiebedrijven onder elkaar te zetten die opereren in en rondom de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (1981) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Velsen-Zuid opvragen.

Plaats een reactie