Energielabel Lisserbroek

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lisserbroek? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het certificaat indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt concrete opties om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Lisserbroek verplicht. Op deze pagina communiceren wij praktische info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Lisserbroek die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €140,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lisserbroek

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. In 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een bekwame energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het stappenplan hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Lisserbroek kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (2165) om een erkend deskundige in Lisserbroek op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Contacteer een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Lisserbroek beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het vastgestelde label met daarbij de specificaties en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €110,00 – €445,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Lisserbroek. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Kaag, Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug en Leimuiderbrug. De offerte prijzen hangen af van verschillende onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, villa, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisWoonruimte (m2)Onkosten
Studio/Appartement75 m2€ 174,00
Tussenwoning105 m2€ 214,00
2-onder-1-kap145 m2€ 285,00
Villa190 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Lisserbroek.

Energieadviseurs in Lisserbroek vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Lisserbroek. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Daar vergelijk je bevoegde experts (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. In het vervolgtraject leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over E energielabel.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Lisserbroek

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Meer wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Lisserbroek kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2009Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1985 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1983Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1969 – 1974Isoleren en het plaatsen van dubbel glas / zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1927Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat gewonnen warmte zomaar verdwijnt. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand tref je de mogelijke besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Soort isolatieTarievenBesparing gas (m3)Energiebesparing
Dakisolatie€3900 – €53001035 m3€662
Vloerisolatie€1200 – €3200285 m3€182
Spouwmuurisolatie€1450 – €2500890 m3€570
HR++ glas€1900 – €2800510 m3€326,4
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Indien jouw woning goed geïsoleerd is, is het aan te raden dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-lisserbroek-2165

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, showrooms, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook informatie over Besparen op energie.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot label G (niet duurzaam).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Lisserbroek langs laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De deskundige rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Haarlemmermeer).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De adviseur onderzoekt de bouwperiode, het soort woning, oppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 en €450,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lisserbroek kan je goedkoper doen door verscheidene adviseurs te contacteren die actief zijn rondom de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (2165) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Lisserbroek opvragen.

Plaats een reactie