Energielabel Bloemendaal

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bloemendaal? Per 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit label indiceert hoe zuinig jouw woning is en geeft gerichte verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Bloemendaal verplicht. Op ons energielabel-platform lees je nuttige informatie over de aanvraag van een nieuw label. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Bloemendaal die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €135,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bloemendaal

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand lees je hoe je het voordelig energielabel in Bloemendaal kunt regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (2061) om een erkend deskundige in Bloemendaal te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Maak een keuze voor een specialist en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele informatie van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Bloemendaal maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met daarin uitleg en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €160,00 & €405,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Bloemendaal. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Zandvoort, Haarlem, Velsen, Heemskerk en Beverwijk. De totale tarieven kunnen berekend worden d.m.v. meerdere variabelen.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, villa, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Klein appartement55 m2€ 177,00
Rijtjeswoning125 m2€ 203,00
Geschakelde woning165 m2€ 271,00
Villa190 m2€ 360,00
Kostenoverzicht woninglabel Bloemendaal.

De beste energieadviseurs in Bloemendaal vergelijken

Wil jij snel zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Bloemendaal. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Op deze plek vind je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel vakantiehuis.

Let op: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Bloemendaal

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een label B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er bestaan verschillende subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Bloemendaal kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2000 – 2006Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1987 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1975 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1968 – 1978Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.
Label Gt/m 1925Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een aangenaam binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder vind je de mogelijke besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Type isolatiePrijzenGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3200 – €53001085 m3€694
Vloerisolatie€1300 – €4000285 m3€182
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450735 m3€470
HR++ glas€1750 – €2950500 m3€320
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4500 en verdien je terug in 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-bloemendaal-2061

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sportfaciliteiten, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals stations. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorplekken? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel berekenen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en kan oplopen tot F / G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Bloemendaal laten komen. Via het platform QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een adviseur moet fysiek bij je thuis komen en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Bloemendaal).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De inspecteur houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, de grootte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €190,00 en €445,00. De investering wordt bepaald door het soort woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bloemendaal kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene energiedeskundigen te contacteren die hun dienst aanbieden rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (2061) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Bloemendaal opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie