Energielabel Heemskerk

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heemskerk? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en toont gerichte suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Heemskerk verplicht. Op deze website tref je alle benodigde informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Heemskerk die bij je thuis komt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – heeft een prijs van tussen de €165,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heemskerk

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Heemskerk aanvraagt.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (1965) om een erkend deskundige in Heemskerk op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk details van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Heemskerk bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met alle resultaten en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €155,00 & €410,00. In de vergelijker hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Heemskerk. Direct een offerte? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Beverwijk, Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum en Heiloo. De definitieve kosten hangen af van verscheidene variabelen.

 1. Categorie huis (twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, villa, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeWoonruimte (m2)Prijzen
Studio/Appartement60 m2€ 165,00
Rijtjeswoning105 m2€ 207,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 278,00
Losse woning180 m2€ 352,00
Geschatte kosten woninglabel Heemskerk.

Bekwame energieadviseurs in Heemskerk vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Heemskerk. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van bekwame specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over D energielabel.

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Heemskerk

 • Een milieuvriendelijke woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden gunstige subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Heemskerk kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1986 – 2002Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1972 – 1983Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1966 – 1974Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1969HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1945Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat warme lucht de woning ontglipt. Op die manier dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder doorzoek je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3500 – €54001065 m3€756
Vloerisolatie€2000 – €4000265 m3€188
Spouwmuurisolatie€1150 – €2300715 m3€508
HR++ glas€1650 – €3000480 m3€341
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze energie kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-heemskerk-1965

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, hotels, en openbare gebouwen zoals een stadion. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat kader moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over Snelste energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (laag verbruik) en gaat verder tot F / G (relatief hoog gebruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een officiële energiedeskundige in Heemskerk uitnodigen. Door middel van QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De expert komt langs en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Heemskerk).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De deskundige analyseert de leeftijd van de woning, het type gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals soort glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De kosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €190,00 & €365,00. De definitieve prijs is afhankelijk van de grootte van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heemskerk kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene energiebedrijven onder elkaar te zetten die actief zijn binnen de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor check je Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (1965) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Heemskerk opvragen.

Plaats een reactie