Energielabel Schiphol-Rijk

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schiphol-Rijk? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit certificaat indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete opties om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Schiphol-Rijk verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (groen label) t/m F/G (heel onzuinig).
 • De laatste jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Schiphol-Rijk die het huis inspecteert en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €195,00 & €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schiphol-Rijk

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Schiphol-Rijk aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (1119) om een erkend deskundige in Schiphol-Rijk te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele details van je woning paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Schiphol-Rijk stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvangt men per email een PDF van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €175,00 en €360,00. In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Schiphol-Rijk. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Schiphol, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd en Zandeweer. De totale kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene variabelen.

 1. Soort woning (hoekwoning, appartement, vrijstaand, tussenwoning, villa).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningOppervlakteKosten
Appartementje60 m2€ 176,00
Tussenwoning130 m2€ 209,00
Hoekwoning140 m2€ 280,00
Villa190 m2€ 369,00
Actuele kosten woninglabel Schiphol-Rijk.

Officiële energieadviseurs in Schiphol-Rijk vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor heb je nodig een erkend deskundige energielabel Schiphol-Rijk. Het adres om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daarmee weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energieadviseur.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Schiphol-Rijk

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Het woninglabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Schiphol-Rijk is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1997 – 2007Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1983 – 2003Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1975 – 1983HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1970 – 1979Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1930Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna bieden wij de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Manier van isolerenTarievenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3000 – €5800815 m3€546
Vloerisolatie€1900 – €4000250 m3€168
Spouwmuurisolatie€1500 – €2350715 m3€479
HR++ glas€1700 – €3000340 m3€227,8
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4900 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-schiphol-rijk-1119

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, warenhuizen, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel voor woningen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) tot en met G (minder energiezuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Schiphol-Rijk bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De vakman zal thuis langskomen en neemt de woning op. De adviseur stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Haarlemmermeer).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een specialist kijkt naar het bouwjaar van de woning, het type gebouw, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €125,00 en €435,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schiphol-Rijk is over het algemeen gunstiger door veel energiebedrijven onder elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor surf je naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (1119) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Schiphol-Rijk opvragen.

Plaats een reactie