Energielabel Genemuiden

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Genemuiden? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel toont hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft praktische verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Genemuiden verplicht. Op onze vergelijkingssite tref je nuttige info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F of G (slecht voor het milieu).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Genemuiden die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €130,00 – €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Genemuiden

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een bekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Genemuiden kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (8281) om een erkend deskundige in Genemuiden te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Genemuiden beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en verbeterpunten van de woning. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €185,00 en €415,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Genemuiden. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Kamperveen, Grafhorst, Zalk, s-Heerenbroek en IJsselmuiden. De tarieven hangen af van verscheidene factoren.

 1. Het soort woning (tussenwoning, villa, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje50 m2€ 180,00
Rijtjeswoning110 m2€ 225,00
Hoekwoning160 m2€ 274,00
Villa180 m2€ 370,00
Geschatte kosten woninglabel Genemuiden.

Deskundige energieadviseurs in Genemuiden vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Genemuiden. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin tref je officiële inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een huis met label A of B. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In de volgende stap verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Erkend deskundige.

Tips: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Genemuiden

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt gebruik maken van verschillende subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Genemuiden kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1998 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2000Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1973 – 1982Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1976Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1933Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Zo bespaar je op de maandelijkse stookkosten en dat leidt tot een aangenaam warm huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder tref je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieKostenBesparing gas (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3900 – €59001070 m3€696
Vloerisolatie€1900 – €3200395 m3€257
Spouwmuurisolatie€1000 – €2000730 m3€475
HR++ glas€1750 – €3000385 m3€250,25
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-genemuiden-8281

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verordening geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteitsgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimte? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel voor huizen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en kan oplopen tot label G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Genemuiden bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De specialist moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Zwartewaterland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman analyseert de leeftijd van de woning, het soort huis, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van het huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €195,00 & €410,00. De definitieve prijs ligt aan type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Genemuiden kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energieadviseur te contacteren die werkzaam zijn rondom de provincie Overijssel.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul jouw postcode (8281) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Genemuiden opvragen.

Plaats een reactie