Energielabel Zalk

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Zalk? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en biedt nuttige maatregelen om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Zalk verplicht. Op deze website communiceren wij aanvullende info over het aanvragen van een nieuw certificaat. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F & G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Zalk die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €140,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Zalk

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-expert komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder check je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Zalk moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (8276) om een erkend deskundige in Zalk te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Ga vervolgens verder naar een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je de belangrijke informatie van jouw huis paraat hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en neemt de woning op. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Zalk stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan ontvang je digitaal een PDF van het label met daarbij de specificaties en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 en €370,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Zalk. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in s-Heerenbroek, IJsselmuiden, Wilsum, Biddinghuizen en Swifterbant. De prijzen kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene variabelen.

 1. Het type huis (villa, hoekwoning, vrijstaand, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje60 m2€ 173,00
Tussenwoning125 m2€ 204,00
Geschakelde woning140 m2€ 283,00
Vrijstaand195 m2€ 358,00
Actuele kosten woninglabel Zalk.

Bekwame energieadviseurs in Zalk vergelijken

Wil jij snel dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Zalk. De juiste plek om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je bevoegde deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Online energielabel aanvragen.

Tips: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Zalk

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Zalk kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2000 – 2008Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2002Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1973 – 1980Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1965 – 1977Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1931Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je een prettig binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie optiesOnkostenBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €54001055 m3€770
Vloerisolatie€2000 – €3600380 m3€277
Spouwmuurisolatie€1100 – €2200715 m3€522
HR++ glas€1500 – €2950370 m3€270,1
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-zalk-8276

Energielabels voor bedrijfspanden

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, cafés, en publieke gebouwen zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoor? In dat kader moet het pand vanaf 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel aanpassen.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe positiever het woninglabel uitvalt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal zuinig) en loopt op tot F of G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Zalk bij je thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een specialist komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Kampen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, het type huis, oppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze details wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van een gebouw en welk percentage zelf opgewekt wordt. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €175,00 & €420,00. De definitieve prijs wordt bepaald door type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Zalk kan je doen door vele energieadviseur te benaderen die werkzaam zijn rondom de provincie Overijssel.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (8276) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Zalk opvragen.

Plaats een reactie