Energielabel Wilsum

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Wilsum? Met ingang van 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en biedt concrete suggesties om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Wilsum verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij nuttige info over het checken en aanvragen van het label. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (groen label) t/m F of G (erg onzuinig).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Wilsum die jouw huis opneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €190,00 & €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wilsum

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een erkend deskundige energieadviseur uitnodigen. Deze energie-vakman bezoekt jou op locatie en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Wilsum regelt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (8274) om een erkend deskundige in Wilsum te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Tik op een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning kunt laten zien. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en doorloopt een lange lijst met punten. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Wilsum beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van de energie index inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €135,00 & €395,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Wilsum. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Biddinghuizen, Swifterbant, Marle, Welsum en Veessen. De definitieve tarieven hangen af van de volgende aspecten.

 1. Het type woning (villa, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie huisWoonoppervlaktePrijzen
Appartementje70 m2€ 181,00
Rijtjeshuis115 m2€ 209,00
Hoekwoning150 m2€ 277,00
Villa195 m2€ 368,00
Prijzen woninglabel Wilsum.

Gecertificeerde energieadviseurs in Wilsum vergelijken

Eenvoudig en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Wilsum. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin vind je bevoegde specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. In het vervolgtraject ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Tips: Op de website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Wilsum

 • Een zuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Wilsum kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2009Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2004Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1975 – 1980Investeren in een HR107 combiketel.
Label E1967 – 1979Enkel glas vervangen + isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1934Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte zomaar verdwijnt. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een optimaal binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €50001040 m3€728
Vloerisolatie€1000 – €3500365 m3€256
Spouwmuurisolatie€1500 – €2250700 m3€490
HR++ glas€1700 – €2800355 m3€248,5
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Zonnepanelen op je dak

Als je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5000 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-wilsum-8274

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, cafés, en publiek toegankelijke panden zoals gemeentehuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? Dan moet het pand per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten ondernemingen in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de rode labels F en G (niet duurzaam).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat het label is van jouw huis is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Wilsum vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Op de website Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De deskundige bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze persoon berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Kampen).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman controleert het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonruimte en overige onderdelen als soort glas, de mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De onkosten van een energielabel komen uit tussen de €180,00 & €360,00. De definitieve prijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wilsum doe je door verscheidene energiedeskundigen te benaderen die opereren binnen de provincie Overijssel.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (8274) en het huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Wilsum opvragen.

Plaats een reactie