Energielabel Marle

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Marle? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is en toont handige mogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Marle verplicht. Op deze website lees je uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Bovendien is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F en G (minder energiezuinig).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Marle die jouw woning opneemt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €125,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Marle

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-deskundige moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Marle moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8198) om een erkend deskundige in Marle te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een energie-specialist en bel of mail voor een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante informatie van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de inspectie van de woning te doen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Marle stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van de energie index inclusief alle kenmerken en concrete verbeterpunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €135,00 & €390,00. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Marle. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Welsum, Veessen, Vorchten, Wapenveld en Vaassen. De geschatte prijzen worden berekend middels een aantal zaken.

 1. Hoe groot het huis is (vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningWoonoppervlakteKostprijs
Studio/Appartement60 m2€ 179,00
Rijtjeswoning105 m2€ 221,00
Geschakelde woning160 m2€ 290,00
Losse woning190 m2€ 357,00
Geschatte kosten woninglabel Marle.

Energieadviseurs in Marle vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Marle. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Daar doorzoek je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Hierdoor kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Voorlopig energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Marle

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Marle kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1998 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1986 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1980Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1967 – 1979Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1931Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte naar buiten ontsnapt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een gezond leefklimaat. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In het schema hierna bieden wij de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3500 – €56001025 m3€687
Vloerisolatie€1500 – €3400350 m3€235
Spouwmuurisolatie€1450 – €2200970 m3€650
HR++ glas€1750 – €3000340 m3€227,8
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen op het dak

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-marle-8198

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze verplichting is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals gemeentehuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties in publieke gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Bouwkundige keuring.

 • Bij officiële transactiemomenten van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (groen label) en loopt op tot de rode labels F en G (niet milieuvriendelijk).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Marle uitnodigen. Op de website Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De specialist komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Olst-Wijhe).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige controleert de leeftijd van de woning, het type woning, woonoppervlakte en andere aspecten als ramen en kozijnen, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Hierna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €165,00 & €410,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Marle kan jij doorgaans het meest voordelig doen door vele energiebedrijven te vergelijken die diensten leveren in de provincie Overijssel.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (8198) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Marle opvragen.

Plaats een reactie