Energielabel Wapenveld

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wapenveld? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit milieulabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en geeft handige opties om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Wapenveld verplicht. Op deze website communiceren wij uitgebreide info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Wapenveld die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – kost gemiddeld tussen de €175,00 & €365,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wapenveld

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze vakman bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Wapenveld regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (8190) om een erkend deskundige in Wapenveld te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Maak een keuze voor een deskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle benodigde gegevens van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen om de inspectie van de woning te doen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Wapenveld beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het document incl. de geconstateerde punten en suggesties om de woning te verduurzamen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Prijzen van een definitief energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel variëren tussen de €145,00 & €380,00. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Wapenveld. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Vaassen, Oene, Emst, Lemelerveld en Lemele. De definitieve tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende aspecten.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, appartement, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningWoonoppervlakteOnkosten
Appartementje65 m2€ 182,00
Rijtjeshuis130 m2€ 215,00
2-onder-1-kap160 m2€ 289,00
Villa190 m2€ 358,00
Prijzen woninglabel Wapenveld.

Bevoegde energieadviseurs in Wapenveld vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Wapenveld. Het portaal om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin doorzoek je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbeteren tot een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de stappen daarna leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energie besparen.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Wapenveld

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt royale subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Wapenveld kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1997 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1987 – 2001Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1974 – 1982Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1967 – 1975Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1947 – 1967HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1930Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de warmte de woning ontglipt. Zo dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een gezond wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd is vaak een goede indicator hiervoor. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In onderstaand schema check je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenPrijzenBesparing (gas)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €50001005 m3€744
Vloerisolatie€1300 – €4000330 m3€244
Spouwmuurisolatie€1400 – €2400950 m3€703
HR++ glas€1750 – €2800535 m3€395,9
Investering en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De centrale verwarming is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-wapenveld-8190

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportgebouwen, retailpanden, en openbare panden zoals een bibliotheek. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Lees ook meer over EPC (energieprestatiecertificaat).

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en gaat verder tot F / G (hoog energieverbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Wapenveld bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De adviseur zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Hij of zij bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Heerde).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een expert controleert het bouwjaar van het huis, woningtype, grootte van de woning en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €100,00 en €450,00. De prijsindicatie hangt af van het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wapenveld kan je doen door lokale adviesbedrijven onder elkaar te zetten die diensten leveren rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar de overheidswebsite energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (8190) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Wapenveld opvragen.

Plaats een reactie