Energielabel Heerde

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heerde? Sinds een aantal jaren moet elke woning een energielabel hebben. Het informatielabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en biedt praktische suggesties om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Heerde verplicht. Op deze pagina vind je uitgebreide info over de aanvraag van een nieuw certificaat. Daarnaast kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F/G (hoog energieverbruik).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Heerde die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €160,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heerde

Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van een woning. Alle Nederlanders met een huis namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze specialist zal thuis langskomen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Heerde kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (8181) om een erkend deskundige in Heerde op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een deskundige en maak een afspraak. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle benodigde gegevens van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Heerde rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel variëren tussen de €170,00 en €395,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Heerde. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Epe, Olst-Wijhe, Raalte, Oldebroek en Elburg. De tarieven worden berekend middels de volgende factoren.

 1. Type woning (villa, appartement, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisOppervlakteOnkosten
Appartement65 m2€ 179,00
Tussenwoning105 m2€ 207,00
Geschakeld huis150 m2€ 273,00
Vrijstaand185 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Heerde.

De beste energieadviseurs in Heerde vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Heerde. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van deskundige specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Snel energielabel aanvragen.

Adviezen: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Heerde

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt veel subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Heerde is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2000 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2001Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1984Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1970 – 1978Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1930Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een gezond wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder bekijk je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzePrijsGasbesparing (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3200 – €50001200 m3€792
Vloerisolatie€1700 – €3500415 m3€274
Spouwmuurisolatie€1500 – €2300925 m3€611
HR++ glas€1750 – €2700325 m3€215
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5400 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-heerde-8181

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteiten, winkels, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? In dat kader moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen in publieke gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Verplichting energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energieprestatie van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer zuinig) en gaat door tot label G (relatief hoog gebruik).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je een gebouw in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Heerde langs laten komen. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze specialist beslist uiteindelijk wat het label moet worden en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Heerde).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur checkt de leeftijd van de woning, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis daarvan wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van een energielabel variëren tussen de €125,00 en €445,00. De definitieve prijs heeft te maken met type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heerde is het voordeligst te realiseren door vele energieadviseur onder elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien check je de website www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (8181) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officiële status en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Heerde opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie