Energielabel Elburg

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Elburg? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel toont hoe energiezuinig jouw woning is en geeft nuttige verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Elburg verplicht. Op deze pagina lees je aanvullende info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een vereiste bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Elburg die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €180,00 & €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Elburg

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze specialist komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hierna bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Elburg aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (8081) om een erkend deskundige in Elburg op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Elburg bepaalt het uiteindelijke label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en verbetermogelijkheden. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €160,00 – €395,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Elburg. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Check ook adviseurs in Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem, Zwolle en De Wolden. De offerte kosten komen tot stand door een aantal onderdelen.

 1. Soort woning (hoekwoning, tussenwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
HuisAantal m2Tarieven
Klein appartement55 m2€ 184,00
Tussenwoning130 m2€ 204,00
Hoekwoning150 m2€ 272,00
Vrijstaand175 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Elburg.

Energieadviseurs in Elburg vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Elburg. Het platform om deze vakmannen te treffen is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een woninginspectie kunt aanvragen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning optimaliseren naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Let op: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Elburg

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Elburg kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1999 – 2006Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1983 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1975 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1967 – 1975Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1947 – 1967Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1940Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en dat leidt tot meer wooncomfort. Waar je moet beginnen heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand check je de potentiële besparing in het geval van een eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3100 – €60001175 m3€846
Vloerisolatie€1000 – €3400390 m3€281
Spouwmuurisolatie€1150 – €2100900 m3€648
HR++ glas€1550 – €2950515 m3€371
Onkosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Hiervoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-elburg-8081

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, universiteiten, showrooms, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorfunctie? In dat geval moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten winkels en bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website vind je ook alles over G energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat door tot G (minder energiezuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je kunnen aantonen wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Elburg thuis laten komen. Aan de hand van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze vakman komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Elburg).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De specialist analyseert het bouwjaar, het soort woning, het aantal m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als type glas, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €150,00 & €445,00. De definitieve prijs hangt af van de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Elburg kan je goedkoper doen door enkele energiedeskundigen te benaderen die werkzaam zijn in de provincie Gelderland.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (8081) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Elburg opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie