Energielabel Doornspijk

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Doornspijk? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en toont nuttige verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Doornspijk verplicht. Op deze pagina lees je actuele info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Doornspijk die jouw huis opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €105,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Doornspijk

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe manier waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze vakman komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het volgende overzicht bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Doornspijk aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (8085) om een erkend deskundige in Doornspijk te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Doornspijk berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het label met alle resultaten en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €115,00 & €400,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Doornspijk. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in t Harde, Noordeinde, Hulshorst, Vierhouten en Elspeet. De geschatte kosten worden berekend middels verschillende aspecten.

 1. Type en leeftijd huis (tussenwoning, appartement, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisAantal m2Tarieven
Klein appartement50 m2€ 170,00
Rijtjeswoning115 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 292,00
Vrijstaand195 m2€ 359,00
Gemiddelde kosten woninglabel Doornspijk.

Toonaangevende energieadviseurs in Doornspijk vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Doornspijk. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier vergelijk je bekwame adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je direct een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een groen label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de stappen daarna kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Boete zonder energielabel.

Noot: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Doornspijk

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Doornspijk kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1983 – 1999Laat een zonneboiler plaatsen indien je daar ruimte voor hebt.
Label D1975 – 1985De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1979Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1925Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat gewonnen warmte verloren gaat. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een prettig woonklimaat. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In het schema hierna vind je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een normale hr combiketel.

Type isolatieKostenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €5800895 m3€662
Vloerisolatie€2000 – €3900420 m3€311
Spouwmuurisolatie€1400 – €2050840 m3€622
HR++ glas€1850 – €2700425 m3€314,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Een huis verwarmen is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-doornspijk-8085

Voordelig energielabel voor bedrijfspandHet is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, showrooms, en publieke panden zoals stadions. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorgebouw? Dan moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Goedkoopste energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare panden met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en kan oplopen tot F / G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een deskundige energiedeskundige in Doornspijk thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een expert zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. De deskundige berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Elburg).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De adviseur checkt het bouwjaar, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als type glas, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €150,00 en €355,00. De definitieve prijs wordt bepaald door het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Doornspijk kan je goedkoper doen door diverse leveranciers te gaan vergelijken die actief zijn in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (8085) en het huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Doornspijk opvragen.

Plaats een reactie