Energielabel Vierhouten

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vierhouten? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het keurmerk geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en geeft concrete mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Vierhouten verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl vind je alle benodigde informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F/G (vervuilend).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Vierhouten die de woning ter plaatse opneemt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €190,00 – €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vierhouten

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur laten komen. Deze deskundige bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hierna vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Vierhouten moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (8076) om een erkend deskundige in Vierhouten op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle relevante informatie van de woning kunt laten zien. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en doorloopt een lange lijst met punten. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Vierhouten rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €130,00 en €425,00. In het onderstaand overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Vierhouten. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Elspeet, Belt-Schutsloot, Zwartsluis, Hasselt en Laag Zuthem. De tarieven komen tot stand door meerdere zaken.

 1. Type en leeftijd huis (hoekwoning, appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningM2 woonoppervlaktePrijsindicatie
Klein appartement60 m2€ 166,00
Rijtjeswoning125 m2€ 213,00
Hoekwoning160 m2€ 274,00
Villa190 m2€ 362,00
Kostenoverzicht woninglabel Vierhouten.

Deskundige energieadviseurs in Vierhouten vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Vierhouten. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar doorzoek je gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Verplichting energielabel.

Tip: Via het overheidsinitiatief https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Vierhouten

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden diverse subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Vierhouten kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B1998 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1986 – 2001Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1975 – 1981Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1969 – 1976Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1943Nieuwe ketel en isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en vraag snel jouw energielabel aan

Woningisolatie

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een woning met een laag verbruik. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in de woning verloren gaat. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder spot je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Type isolatieInvesteringBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5400875 m3€613
Vloerisolatie€1000 – €3000400 m3€280
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450820 m3€574
HR++ glas€1600 – €2650405 m3€283,5
Investering en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de lijst hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €4400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-vierhouten-8076

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsgebouwen, winkels, en publiek toegankelijke panden zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoor? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Vereenvoudigd energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een zakelijke ruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (laag verbruik) tot en met de rode labels F en G (heel onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Vierhouten langs laten komen. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze adviseur komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Nunspeet).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een vakman bekijkt de leeftijd van de woning, het soort gebouw, de grootte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 – €370,00. De definitieve prijs ligt aan het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vierhouten kun jij het beste doen door enkele aanbieders te benaderen die actief zijn rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (8076) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Vierhouten opvragen.

Plaats een reactie