Energielabel Belt-Schutsloot

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Belt-Schutsloot? Sinds 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en toont handige opties om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Belt-Schutsloot verplicht. Op deze website vind je actuele informatie over de aanvraag van een nieuw certificaat. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Belt-Schutsloot die het huis inspecteert en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €145,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Belt-Schutsloot

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand check je hoe je een voordelig energielabel in Belt-Schutsloot moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (8066) om een erkend deskundige in Belt-Schutsloot te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je alle benodigde gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Belt-Schutsloot maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het vastgestelde label inclusief alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €180,00 – €400,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Belt-Schutsloot. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte en Geeuwenbrug. De uiteindelijke prijzen wordt bepaald door velerlei factoren.

 1. Type en leeftijd woning (villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisWoonruimte (m2)Tariefschatting
Studio/Appartement70 m2€ 168,00
Rijtjeswoning130 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 294,00
Losse woning180 m2€ 369,00
Kostenoverzicht woninglabel Belt-Schutsloot.

Gecertificeerde energieadviseurs in Belt-Schutsloot vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Belt-Schutsloot. Het portaal om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database vind je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning transformeren naar een groen label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Besparen op energie.

Tips: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Belt-Schutsloot

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Het woninglabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Belt-Schutsloot kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Volledig elektrische warmtepomp + zonnepanelen plaatsen.
Label B2002 – 2005Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1975 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1966 – 1977Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1951 – 1965Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1927Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een woning met een laag verbruik. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de gerealiseerde warmte zomaar verdwijnt. Daardoor ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een optimale leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5400865 m3€588
Vloerisolatie€1700 – €3500390 m3€265
Spouwmuurisolatie€1200 – €2050810 m3€551
HR++ glas€1700 – €2600395 m3€268,6
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimale leefomgeving zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelende roosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-belt-schutsloot-8066

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, zwembaden, winkels, en publieke panden zoals een gemeentehuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorgebouw? Op dat moment moeten deze panden per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (duurzaam) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (minder energiezuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Belt-Schutsloot uitnodigen. Aan de hand van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De specialist zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Steenwijkerland).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur bekijkt het bouwjaar, het type woning, de grootte en overige onderdelen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €110,00 & €445,00. De verwachte prijs is afhankelijk van type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Belt-Schutsloot kun jij het beste doen door veel energiebedrijven te benaderen die actief zijn rondom de provincie Overijssel.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien ga je naar Energielabel.nl. Kies het type woning en vul jouw postcode (8066) en het huisnummer in de betreffende velden in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Belt-Schutsloot opvragen.

Plaats een reactie