Energielabel Elspeet

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Elspeet? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het informatielabel vertelt hoe energiezuinig een woning is en geeft concrete mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Elspeet verplicht. Op deze pagina communiceren wij uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) t/m F/G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Elspeet die bij je thuis komt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €155,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Elspeet

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je het voordelig energielabel in Elspeet kunt regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (8075) om een erkend deskundige in Elspeet te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik door naar een energie-expert en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van de woning hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en doorloopt een lange lijst met punten. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Elspeet maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van het document met daarin uitleg en opties om de woning zuiniger te maken. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €120,00 & €370,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Elspeet. Meteen aan de slag? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Belt-Schutsloot, Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem en Wittelte. De uiteindelijke tarieven hangen af van verschillende variabelen.

 1. Hoe groot het huis is (hoekwoning, appartement, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeAantal m2Kosten
Appartement80 m2€ 178,00
Tussenwoning115 m2€ 202,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 270,00
Villa190 m2€ 357,00
Kostenoverzicht woninglabel Elspeet.

Officiële energieadviseurs in Elspeet vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Elspeet. De officiële website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar kom je in contact met erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je op een gebruiksvriendelijke manier een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning renoveren naar een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daarmee weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energiemaatschappijen.

Advies: Op de website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het belang van een zuinig energielabel woning Elspeet

 • Een energiezuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Elspeet kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1997 – 2007Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1986 – 1999Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1974 – 1981Het isoleren van cv leidingen.
Label E1969 – 1974Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1931Isoleren van de gehele woning.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettig wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparing (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3200 – €5100870 m3€600
Vloerisolatie€1400 – €3900395 m3€273
Spouwmuurisolatie€1400 – €2150815 m3€562
HR++ glas€1750 – €2900400 m3€276
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettige leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen plaatsen

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je schoon en duurzaam opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4200 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-elspeet-8075

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sporthallen, hotels, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorfunctie? Dan moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Boete zonder energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van kantoorpanden moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (erg zuinig) tot en met de rode labels F en G (zeer onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Elspeet uitnodigen. Op de website Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een inspecteur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De dossierstukken krijg je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Nunspeet).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een expert inspecteert het bouwjaar van het huis, het type huis, m2 woonruimte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, mate van isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €165,00 – €440,00. De totale kostprijs ligt aan het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de beschikbare documentatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Elspeet doe je door velerlei energiedeskundigen te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden in en rondom de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit in te zien kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul jouw postcode (8075) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Elspeet opvragen.

Plaats een reactie