Energielabel Hulshorst

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Hulshorst? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat laat zien hoe zuinig jouw woning is en biedt concrete suggesties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Hulshorst verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het aantonen bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (zuinig) t/m F & G (ontzettend onzuinig).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Hulshorst die de kenmerken van de woning bekijkt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €190,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hulshorst

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Als je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert bezoekt jou op locatie en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Hulshorst moet aanvragen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (8077) om een erkend deskundige in Hulshorst te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Tik op een deskundige en plan een afspraak in. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Hulshorst kiest het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het certificaat inclusief alle kenmerken en adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €150,00 – €365,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Hulshorst. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Vierhouten, Elspeet, Belt-Schutsloot, Zwartsluis en Hasselt. De totale prijzen wordt bepaald door velerlei zaken.

 1. Soort woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningOppervlaktePrijsindicatie
Studio/Appartement55 m2€ 173,00
Rijtjeshuis115 m2€ 211,00
Hoekwoning145 m2€ 279,00
Losse woning175 m2€ 354,00
Actuele kosten woninglabel Hulshorst.

Erkend deskundige in Hulshorst vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Hulshorst. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Op deze plek vergelijk je deskundige deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw vergroenen tot een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over Energielabel geldigheidsduur.

Noot: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Hulshorst

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan forse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Hulshorst kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2009Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1974 – 1984Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1969 – 1974Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1951 – 1968Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1941Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig huis. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en heb je een gezond leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In onderstaand schema check je de mogelijke besparing in het geval van een eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3900 – €5400880 m3€625
Vloerisolatie€1700 – €3800405 m3€288
Spouwmuurisolatie€1400 – €2000825 m3€586
HR++ glas€1650 – €2850410 m3€291,1
Kosten en baten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Als het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-hulshorst-8077

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, onderwijspanden, winkelcentra, en openbare panden zoals gemeentehuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Bovendien moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energie-Index.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer milieuvriendelijk) en gaat verder tot F / G (zeer hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Hulshorst thuis laten komen. Op de website QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De deskundige komt langs en neemt de woning op. Deze persoon berekent het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Nunspeet).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman kijkt naar het bouwjaar van het huis, woningtype, de grootte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van het energielabel variëren tussen de €105,00 – €415,00. De investering heeft te maken met het soort woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hulshorst kan je goedkoper doen door velerlei adviseurs te contacteren die werkzaam zijn in en rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor check je Energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (8077) plus het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Hulshorst opvragen.

Plaats een reactie