Energielabel Eexterveenschekanaal

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Eexterveenschekanaal? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label geeft een indicatie van hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete opties om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Eexterveenschekanaal verplicht. Op deze website communiceren wij uitgebreide info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (zuinig) t/m F & G (heel onzuinig).
 • De laatste jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Eexterveenschekanaal die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het document – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €165,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eexterveenschekanaal

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Op het moment dat jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze deskundige zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Eexterveenschekanaal moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (9659) om een erkend deskundige in Eexterveenschekanaal op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een deskundige en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Eexterveenschekanaal kiest het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel inclusief alle kenmerken en een rapport met adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €170,00 en €435,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Eexterveenschekanaal. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Eexterveen, Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Oud Annerveen en Annerveenschekanaal. De definitieve tarieven komen tot stand door verschillende factoren.

 1. Het type woning (tussenwoning, villa, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Soort woningWoonoppervlaktePrijzen
Appartement80 m2€ 172,00
Rijtjeshuis120 m2€ 215,00
Geschakeld huis155 m2€ 293,00
Villa195 m2€ 372,00
Geschatte kosten woninglabel Eexterveenschekanaal.

Alle energieadviseurs in Eexterveenschekanaal vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Eexterveenschekanaal. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis omtoveren naareen label-B huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor is het zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Erkend deskundige.

Tip: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Eexterveenschekanaal

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettige leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Je kunt profiteren van zeer aantrekkelijke subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Eexterveenschekanaal kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2023Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B1998 – 2007Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2000Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1971 – 1985Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1968 – 1974Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1933Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en heb je een gezonde leefomgeving. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Manier van isolerenPrijsBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €5900910 m3€592
Vloerisolatie€1700 – €3000275 m3€179
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450960 m3€624
HR++ glas€1650 – €2900455 m3€295,75
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-eexterveenschekanaal-9659

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, winkels, en openbare gebouwen zoals stations. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorplekken? In dit scenario is het plicht dat deze gebouwen in 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel voor huizen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van minimaal 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot G (erg onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Eexterveenschekanaal laten komen. Op de website QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Deze specialist moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij berekent de energieprestaties en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Aa en Hunze).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een adviseur kijkt naar de bouwperiode, het soort huis, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 en €425,00. De definitieve prijs ligt aan de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eexterveenschekanaal kan je goedkoper doen door diverse adviseurs te vergelijken die actief zijn binnen de provincie Drenthe.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (9659) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Eexterveenschekanaal opvragen.

Plaats een reactie