Energielabel Eexterveen

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Eexterveen? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het document indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt nuttige opties om het nog zuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Eexterveen verplicht. Op deze website bieden wij actuele informatie over het regelen en aanvragen van een label. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zuinig) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Eexterveen die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €150,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eexterveen

Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Alle woningen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een vakbekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder check je hoe jij het voordelig energielabel in Eexterveen regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (9658) om een erkend deskundige in Eexterveen op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Neem contact op met deskundige en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle actuele details van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek en berekening

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Eexterveen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met alle resultaten en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €185,00 – €430,00. In het schema hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Eexterveen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Nieuw Annerveen, Spijkerboor, Oud Annerveen, Annerveenschekanaal en Meeden. De definitieve kosten wordt bepaald door verscheidene onderdelen.

 1. Type en leeftijd huis (twee-onder-een kap, appartement, villa, vrijstaand, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen of het bestek).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningAantal m2Prijsindicatie
Appartement60 m2€ 165,00
Rijtjeshuis125 m2€ 221,00
Geschakeld huis140 m2€ 285,00
Villa190 m2€ 353,00
Kostenoverzicht woninglabel Eexterveen.

Toonaangevende energieadviseurs in Eexterveen vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Eexterveen. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning updaten naar een label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Snel energielabel aanvragen.

Let op: Via het platform Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Eexterveen

 • Een zuinig huis en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Eexterveen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2023Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1998 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 1999Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1974 – 1983Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1969 – 1976Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1944Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een zuinig huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Met isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Waar je als eerste moet beginnen wordt bepaald door de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder vind je de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzePrijzenGasbesparing p/jaarBesparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €5100905 m3€579
Vloerisolatie€1600 – €3700270 m3€173
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100955 m3€611
HR++ glas€1700 – €2700450 m3€288
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op het dak

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4000 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-eexterveen-9658

Energielabel voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een stadion. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? Dan moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten ondernemingen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel opvragen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een ruimte van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot F of G (niet milieuvriendelijk).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Eexterveen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze adviseur zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De adviseur berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Aa en Hunze).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De vakman inspecteert het bouwjaar van het gebouw, het soort woning, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals type glas, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van een energielabel liggen tussen de €130,00 en €370,00. De uiteindelijke prijs ligt aan type woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eexterveen doe je door velerlei energiedeskundigen naast elkaar te zetten die werken binnen de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (9658) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Eexterveen opvragen.

Plaats een reactie