Energielabel Eldersloo

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Eldersloo? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt handige opties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Eldersloo verplicht. Op deze website vind je praktische info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F en G (relatief hoog gebruik).
 • De afgelopen jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Eldersloo die het huis inspecteert en het label vastlegt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €155,00 – €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eldersloo

Het energielabel vertelt iets over de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Sedert 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet nu een officiële energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-deskundige komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Onderstaand vind je precies hoe je een voordelig energielabel in Eldersloo moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (9453) om een erkend deskundige in Eldersloo op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Neem contact op met specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle benodigde gegevens van je woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Eldersloo rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen tussen de €165,00 & €390,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Eldersloo. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Nijlande, Rolde, Nooitgedacht, Marwijksoord en Papenvoort. De totale prijzen komen tot stand door velerlei aspecten.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, villa, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeOppervlaktePrijzen
Appartement80 m2€ 167,00
Rijtjeswoning115 m2€ 223,00
Hoekwoning140 m2€ 295,00
Losse woning180 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Eldersloo.

Bekwame energieadviseurs in Eldersloo vergelijken

Snel en simpel zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Eldersloo. De officiële website om deze vakmannen te treffen is CentraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vind je officiële deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Zo realiseer je een setting waarbij zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over F energielabel.

Noot: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl check je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Eldersloo

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er bestaan forse subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Eldersloo kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2022Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2001 – 2005Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 2001Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1972 – 1984Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1968 – 1977Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1941Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Dankzij isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijzenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3200 – €6000810 m3€599
Vloerisolatie€1800 – €3500370 m3€274
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200740 m3€548
HR++ glas€1600 – €3000380 m3€281,2
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4100 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-eldersloo-9453

Energielabels voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, universiteitsgebouwen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dat geval moet het pand vanaf 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energiemaatschappijen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en gaat door tot de slechtste label F/G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Eldersloo thuis laten komen. Door gebruik te maken van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De specialist komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De adviseur rekent alles door, bepaalt het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Aa en Hunze).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert controleert de leeftijd van de woning, het soort gebouw, de grootte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details kan uitgerekend worden wat de benodigde energie capaciteit is voor het opwarmen en koelen van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 en €360,00. De definitieve prijs ligt aan type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eldersloo is over het algemeen gunstiger door enkele adviesbedrijven onder elkaar te zetten die opereren in de provincie Drenthe.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (9453) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Eldersloo opvragen.

Plaats een reactie