Energielabel Rolde

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rolde? Met ingang van 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat geeft aan hoe energiezuinig een woning is en biedt gerichte opties om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Rolde verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je aanvullende info over het regelen en aanvragen van een label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en lees je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (zuinig) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Rolde die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €160,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rolde

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze expert zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. Onderstaand lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Rolde moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle bekwame energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (9451) om een erkend deskundige in Rolde te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle benodigde gegevens van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Rolde komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je laten zien wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel variëren tussen de €115,00 & €355,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Rolde. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Nooitgedacht, Marwijksoord, Papenvoort, Amen en Vredenheim. De geschatte tarieven komen tot stand door een aantal variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisWoonruimte (m2)Geschatte kosten
Klein appartement75 m2€ 166,00
Tussenwoning105 m2€ 203,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 293,00
Losse woning195 m2€ 367,00
Geschatte kosten woninglabel Rolde.

Bevoegde energieadviseurs in Rolde vergelijken

Snel en simpel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Rolde. Het portaal om een adviseur te vinden is CentraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een woninginspectie kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Op het moment dat de isolatie goed is verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over D energielabel.

Advies: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Rolde

 • Een duurzame woning en een structureel lage energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Rolde kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2022Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2000 – 2007Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1987 – 2000Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1974 – 1982Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1967 – 1977Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1950 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1935Vloer, dak en muren isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Daardoor zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een prettig binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema bieden wij de mogelijke besparingen in het geval van een eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieOnkostenGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5900800 m3€576
Vloerisolatie€1900 – €3100360 m3€259
Spouwmuurisolatie€1250 – €2000730 m3€526
HR++ glas€1600 – €2550370 m3€266,4
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €4300 en verdien je terug in 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-rolde-9451

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. De noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, winkels, en publieke gebouwen zoals een ziekenhuis. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten (overheids)organisaties die actief zijn in openbare gebouwen vanaf 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (erg zuinig) tot de rode labels F en G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Rolde thuis laten langskomen voor een onderzoek. Aan de hand van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De adviseur komt langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze persoon berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Aa en Hunze).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De inspecteur checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Daarna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel liggen vaak tussen de €105,00 – €375,00. De totale kostprijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rolde kan je doen door verscheidene leveranciers te vergelijken die opereren rondom de provincie Drenthe.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (9451) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Rolde opvragen.

Plaats een reactie