Energielabel Vredenheim

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vredenheim? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Vredenheim verplicht. Op deze pagina bieden wij praktische informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Vredenheim die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €110,00 & €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vredenheim

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huizen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze specialist huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Vredenheim kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (9445) om een erkend deskundige in Vredenheim te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je alle essentiële details van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Vredenheim rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Nieuwe label opvragen

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je ook aanbieden in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €170,00 en €375,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Vredenheim. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Grolloo, Schoonloo, Elp, Orvelte en Witteveen. De definitieve kosten worden berekend middels verscheidene factoren.

 1. Categorie woning (tussenwoning, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, appartement).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje50 m2€ 162,00
Rijtjeswoning115 m2€ 212,00
2-onder-1-kap150 m2€ 284,00
Losse woning185 m2€ 372,00
Geschatte kosten woninglabel Vredenheim.

Toonaangevende energieadviseurs in Vredenheim vergelijken

Makkelijk en voordelig dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Vredenheim. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. Hierin tref je erkend deskundige adviseurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je verrassend eenvoudig een woninglabel kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In de volgende stap wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel opvragen.

Noot: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Vredenheim

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een aangenaam leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van diverse subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Vredenheim kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2022Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2002 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 2002Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1985Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1966 – 1977Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1951 – 1966Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1933Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte in huis naar buiten ontsnapt. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en heb je ook een gezonde leefomgeving. Waar je moet starten met isoleren is afhankelijk van de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de lijst hieronder spot je de mogelijke besparing voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieKostenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3500 – €58001180 m3€791
Vloerisolatie€1700 – €3700335 m3€224
Spouwmuurisolatie€1300 – €2150705 m3€472
HR++ glas€1750 – €3000345 m3€231,15
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Investeer in zonnepanelen

Op het moment dat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4900 en verdien je terug in 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-vredenheim-9445

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportgebouwen, cafés, en publieke gebouwen zoals een stadion. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoor? In dat kader moet het pand vanaf 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over D energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) tot en met label G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis verkoopt of verhuurt moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Vredenheim laten langskomen. Op www.Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en zal het huis volledig inspecteren. Deze persoon kiest het label en registreert deze in de database EP-Online. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Aa en Hunze).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, het soort huis, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals type glas, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €150,00 – €370,00. De totale kostprijs hangt af van de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vredenheim kan je doen door diverse energiebedrijven te benaderen die werkzaam zijn in en rondom de provincie Drenthe.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor surf je naar energielabel.nl van de overheid. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (9445) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Vredenheim opvragen.

Plaats een reactie