Energielabel Beekbergen

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Beekbergen? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit milieulabel laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en biedt concrete verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Beekbergen verplicht. Op deze pagina tref je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Beekbergen die de hele woning bekijkt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €110,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Beekbergen

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel hebben. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-adviseur huur je als het ware in en doorloopt een lange lijst met punten. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder bieden wij informatie over hoe je een voordelig energielabel in Beekbergen regelt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (7361) om een erkend deskundige in Beekbergen te traceren.

 2. Voorbereiding

  Kies een specialist en plan een afspraak in. Zorg dat je de belangrijke informatie van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Beekbergen kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg jij per mail een PDF van het certificaat inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel komen uit tussen de €160,00 – €390,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Beekbergen. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Wenum Wiesel en Ugchelen. De totale tarieven kunnen berekend worden d.m.v. de volgende variabelen.

 1. Het type woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, appartement, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningM2 woonoppervlaktePrijzen
Appartement60 m2€ 182,00
Rijtjeshuis115 m2€ 201,00
Hoekwoning165 m2€ 280,00
Villa195 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Beekbergen.

Energieadviseurs in Beekbergen vergelijken

Makkelijk en voordelig zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Beekbergen. De officiële website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In het register staan alle namen en gegevens van officiële experts (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. In het vervolgtraject kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel geldigheid.

Belangrijk: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Beekbergen

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Er gelden zeer aantrekkelijke subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Beekbergen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2009Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1988 – 2004Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1976 – 1983Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1970 – 1979Grondig isoleren en leggen van zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1940Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen 1 week

Woningisolatie

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en realiseer je een gezonde leefomgeving. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder bieden wij de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €53001115 m3€814
Vloerisolatie€1600 – €3800425 m3€310
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000700 m3€511
HR++ glas€1600 – €2700505 m3€368,65
Kosten en baten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De benodigde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is er al vanaf €5300 en verdien je terug in gemiddeld 7 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-beekbergen-7361

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, universiteitsgebouwen, winkelcentrums, en publiek toegankelijke panden zoals stations. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het gebouw begin 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten winkels en bedrijven die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energie-Index (Ei).

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) tot label G (zeer hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Beekbergen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De vakman bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Apeldoorn).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist inspecteert de leeftijd van de woning, het type woning, grootte van de woning en andere aspecten als ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). D.m.v. van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van een gebouw en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen tussen de €100,00 & €350,00. De definitieve prijs hangt af van het woonoppervlakte, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Beekbergen kan je goedkoper doen door enkele energiebedrijven te benaderen die diensten leveren rondom de provincie Gelderland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (7361) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Beekbergen opvragen.

Plaats een reactie