Energielabel Ugchelen

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ugchelen? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit woninglabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en toont concrete verbetermogelijkheden om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Ugchelen verplicht. Op deze pagina ontdek je aanvullende info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Ugchelen die jouw woning opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost tussen de €115,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ugchelen

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte lees je hoe jij een voordelig energielabel in Ugchelen kunt regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Het beste kun je een postcode gebruiken (7339) om een erkend deskundige in Ugchelen op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Zorg dat je alle benodigde details van het gebouw beschikbaar hebt. Met name bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Ugchelen kiest het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Na registratie krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en verbetermogelijkheden. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €150,00 en €350,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ugchelen. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Beemte Broekland, Gelselaar, Haarlo, Borculo en Mariënvelde. De totale kosten kunnen berekend worden d.m.v. velerlei aspecten.

 1. Het woningtype (vrijstaand, twee-onder-een kap, tussenwoning, villa, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisM2 woonruimteTarieven
Appartementje55 m2€ 160,00
Tussenwoning105 m2€ 201,00
Geschakelde woning160 m2€ 295,00
Losse woning185 m2€ 365,00
Actuele kosten woninglabel Ugchelen.

Toonaangevende energieadviseurs in Ugchelen vergelijken

Zo snel mogelijk zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Ugchelen. De website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hier tref je deskundige experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten bekijk je in de lijst hieronder meerdere erkende bureaus waar je zonder gedoe een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel recreatiewoning.

Tip: Op de website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Ugchelen

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Ugchelen kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1985 – 2001Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1976 – 1983Optimaliseer de thermische schil van de woning.
Label E1966 – 1979HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1967Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1931Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinige woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In het schema hierna bekijk je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeOnkostenGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €56001090 m3€741
Vloerisolatie€1600 – €3000400 m3€272
Spouwmuurisolatie€1450 – €2350960 m3€653
HR++ glas€1700 – €2800480 m3€326,4
Kosten en baten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming vergt veel energie, met name gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen aanschaffen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-ugchelen-7339

Energielabel voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, cafés, en publieke panden zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? Op dat moment moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Energielabel geldigheid.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder energie benodigd is, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A/B (zuinig) en gaat door tot F / G (relatief hoog gebruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Ugchelen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze adviseur komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Apeldoorn).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een deskundige analyseert de bouwperiode, het soort huis, het aantal m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse wordt gecalculeerd wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van je energielabel komen uit tussen de €175,00 & €430,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. het type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ugchelen is over het algemeen gunstiger door vele energieadviseur te contacteren die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor ga je naar Energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (7339) en het huisnummer in de zoekbalk in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Ugchelen opvragen.

Plaats een reactie