Energielabel Borculo

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Borculo? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en biedt concrete suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Borculo verplicht. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F & G (heel onzuinig).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Borculo die jouw hele huis bekijkt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €200,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Borculo

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een bekwame energieadviseur thuis laten komen. Deze vakman zal thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Borculo kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7271) om een erkend deskundige in Borculo te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle actuele details van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de kenmerken van je huis vast te stellen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Borculo berekent het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie sturen ze een PDF op van het certificaat met alle resultaten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel schommelen tussen de €195,00 – €380,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Borculo. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Mariënvelde, Ruurlo, Keijenborg, Hengelo en Vorden. De geschatte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende variabelen.

 1. Het soort huis (tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeAantal m2Kostprijs
Appartementje65 m2€ 178,00
Tussenwoning115 m2€ 213,00
Geschakeld huis140 m2€ 285,00
Vrijstaand175 m2€ 358,00
Kostenoverzicht woninglabel Borculo.

Erkend deskundige in Borculo vergelijken

Vandaag nog zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Borculo. Het platform om deze vakmannen te treffen is www.centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je bevoegde specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw updaten naar een huis met label A of B. De basis is altijd een goede isolatie. Zo weet je zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas daarna ga je aan de slag met eigen energieopwekking. Op deze website lees je ook meer over Energielabel D.

Tip: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Borculo

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Verbetert het comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er gelden verschillende subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Borculo kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2001 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1987 – 2003Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1971 – 1980Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1966 – 1978Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1927Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is van onschatbare waarde voor een warme en zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Dankzij isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een prettig woonklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In het schema hierna zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €60001070 m3€685
Vloerisolatie€2000 – €3300380 m3€243
Spouwmuurisolatie€1000 – €2150940 m3€602
HR++ glas€1900 – €2650460 m3€294,4
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen installeren

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is er al vanaf €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-borculo-7271

Energielabel voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportfaciliteiten, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals verpleeghuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en dient ten minste 50% als kantoorfunctie? In dat kader moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor bedrijven.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (heel zuinig) en loopt op tot de slechtste label F/G (vervuilend).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Borculo thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een vakman komt langs bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Hij of zij berekent de energieprestaties het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Berkelland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, hoe goed de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze details wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel variëren tussen de €125,00 & €395,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Borculo is over het algemeen gunstiger door veel energie-inspecteurs te contacteren die actief zijn in de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (7271) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Belangrijk: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief milieulabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Borculo opvragen.

Plaats een reactie