Energielabel Berkelland

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Berkelland? Per 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het document indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Berkelland verplicht. Op dit informatieplatform lees je uitgebreide informatie over het aanvragen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (relatief hoog gebruik).
 • Tot eind 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Berkelland die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €170,00 & €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Berkelland

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Met ingang van 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Berkelland kunt aanvragen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (7161) om een erkend deskundige in Berkelland op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik op een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Berkelland maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het certificaat met daarbij de specificaties en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 & €425,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Berkelland. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Oost Gelre, Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek en Montferland. De uiteindelijke tarieven komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Type woning (appartement, villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeM2 woonruimteTariefschatting
Klein appartement80 m2€ 169,00
Rijtjeswoning110 m2€ 225,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 280,00
Vrijstaand190 m2€ 375,00
Kostenoverzicht woninglabel Berkelland.

Gecertificeerde energieadviseurs in Berkelland vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval heb je nodig een erkend deskundige energielabel Berkelland. De juiste plek om deze inspecteur op te zoeken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In het register vind je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om de eerste stap te zetten bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor weet je zeker dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Energiemaatschappijen.

Advies: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Berkelland

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een optimaal klimaat in huis: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er gelden interessante subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Berkelland kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2004Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1984 – 2004Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1972 – 1985HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1970 – 1976Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label F1948 – 1968Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1941Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangename warme woning. Waar je moet starten ligt aan hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. De leeftijd van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Onderstaand spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieKostenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3300 – €54001005 m3€714
Vloerisolatie€1900 – €3700420 m3€298
Spouwmuurisolatie€1200 – €2200730 m3€518
HR++ glas€1850 – €2700345 m3€245
Kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

Het verwarmen van de woning vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Moderne HR-combiketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4600 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-berkelland-7161

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, winkelcentra, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel A / A++.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) tot G (relatief hoog gebruik).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Berkelland thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een adviseur komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. De deskundige rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Berkelland).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman onderzoekt het bouwjaar van het huis, het soort huis, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van een energielabel variëren tussen de €155,00 – €425,00. De prijsindicatie hangt af van het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Berkelland is het voordeligst te realiseren door verscheidene energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die opereren in en rondom de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor ga je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (7161) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Berkelland opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie