Energielabel Rietmolen

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rietmolen? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont belangrijke verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Rietmolen verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je nuttige info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Rietmolen die bij je thuis komt en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €195,00 en €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rietmolen

Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur laten langskomen. Deze specialist komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Rietmolen regelt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (7165) om een erkend deskundige in Rietmolen op te sporen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Selecteer een energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante informatie van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Rietmolen berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €200,00 – €385,00. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Rietmolen. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Neede, Rekken, Beltrum, Eibergen en Groenlo. De uiteindelijke tarieven worden berekend middels verschillende zaken.

 1. Het type woning (villa, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningWoonoppervlakteTarieven
Appartement50 m2€ 184,00
Rijtjeshuis120 m2€ 220,00
Geschakeld huis160 m2€ 290,00
Vrijstaand175 m2€ 365,00
Prijzen woninglabel Rietmolen.

Gecertificeerde energieadviseurs in Rietmolen vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Rietmolen. De website om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar doorzoek je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna een aantal betrouwbare partijen waar je simpel en snel een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis transformeren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna leg je de nadruk op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel vakantiehuis.

Belangrijk: Via het platform Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Rietmolen

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Er gelden aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Rietmolen kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2000 – 2007Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 2002driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1973 – 1980De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1965 – 1975Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1950 – 1968Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1933HR-ketel en isolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Met isolatie zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een gezond leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen ligt aan de huidige isolatietoepassingen in huis. De leeftijd van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand tref je de gemiddelde besparingen in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Type isolatieTarievenGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3200 – €5300950 m3€694
Vloerisolatie€1400 – €3200260 m3€190
Spouwmuurisolatie€1050 – €2050820 m3€599
HR++ glas€1800 – €2950340 m3€248,2
De totale kosten en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen installeren

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze stroom kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €5400 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-rietmolen-7165

Energielabel voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, winkelcentra, en publieke gebouwen zoals een gemeentehuis. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website vind je ook alles over Energielabel geldigheidsduur.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorpand moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (duurzaam) en gaat verder tot de rode labels F en G (rood, hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Ontbreekt het label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Rietmolen thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een expert zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. De adviseur berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Berkelland).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een deskundige kijkt naar het jaar waarin het huis is gebouwd, het type woning, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens kan worden berekend wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €120,00 – €395,00. De totale kostprijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rietmolen kan je goedkoper doen door vele energieadviseur onder elkaar te zetten die werken binnen de provincie Gelderland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor surf je naar het platform energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (7165) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Rietmolen opvragen.

Plaats een reactie