Energielabel Groenlo

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Groenlo? Vanaf 2015 heeft elke woning een energielabel. Dit certificaat toont hoe zuinig jouw woning is en toont concrete maatregelen om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Groenlo verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij aanvullende info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. In aanvulling daarop kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Groenlo die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €160,00 en €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Groenlo

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur thuis laten langskomen. Deze vakman huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het gedeelte hieronder bekijk je hoe je het voordelig energielabel in Groenlo moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (7141) om een erkend deskundige in Groenlo te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Informeer bij een deskundige en stem samen een geschikt moment af. Zorg dat je alle benodigde gegevens van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en inspecteert de gehele woning. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Groenlo beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Bekijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 & €390,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Groenlo. Meteen aan de slag? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Lievelde, Zieuwent, Harreveld, Vragender en Lichtenvoorde. De offerte tarieven hangen af van de volgende factoren.

 1. Categorie woning (villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning, appartement).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningWoonruimte (m2)Tarieven
Klein appartement50 m2€ 169,00
Rijtjeshuis125 m2€ 200,00
Geschakeld huis150 m2€ 277,00
Vrijstaand180 m2€ 364,00
Prijzen woninglabel Groenlo.

Bevoegde energieadviseurs in Groenlo vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Groenlo. De officiële website om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database doorzoek je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over C energielabel.

Advies: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Groenlo

 • Een energiezuinig huis met een lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De regering biedt interessante subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Groenlo is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2005Een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen laten leggen.
Label C1986 – 2004Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1971 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1970 – 1975Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1926Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Hiermee dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten ligt aan de huidige staat van de woning. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Hieronder bieden wij de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3600 – €5600925 m3€629
Vloerisolatie€1800 – €3500235 m3€160
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200795 m3€541
HR++ glas€2000 – €2500530 m3€360,4
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4500 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-groenlo-7141

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, universiteiten, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? In dat geval moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten bedrijven die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Bekijk ook informatie over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw is zo’n energielabel een vereiste.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A & B (laag verbruik) en gaat verder tot G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen geregistreerd label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Groenlo bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Een inspecteur komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. Deze specialist berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Oost Gelre).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur onderzoekt het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €100,00 & €445,00. De verwachte prijs heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Groenlo kan je doen door een aantal energie-inspecteurs te gaan vergelijken die diensten leveren in de provincie Gelderland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (7141) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Groenlo opvragen.

Plaats een reactie