Energielabel Lievelde

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lievelde? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit milieulabel indiceert hoe energiezuinig een woning is en geeft nuttige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Lievelde verplicht. Op ons energielabel-platform lees je praktische informatie over het checken en aanvragen van het keurmerk. Bovendien kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Lievelde die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tegenwoordig tussen de €145,00 – €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lievelde

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-expert huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Onderstaand vind je precies hoe jij het voordelig energielabel in Lievelde moet regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (7137) om een erkend deskundige in Lievelde te zoeken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Kies een adviseur en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Lievelde berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Alles weten over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €160,00 – €440,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Lievelde. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Zieuwent, Harreveld, Vragender, Lichtenvoorde en Bredevoort. De definitieve tarieven komen tot stand door meerdere factoren.

 1. Het soort woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand, villa, tussenwoning).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisWoonruimte (m2)Kostprijs
Appartementje65 m2€ 165,00
Rijtjeshuis120 m2€ 208,00
Hoekwoning140 m2€ 279,00
Vrijstaand190 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Lievelde.

Alle energieadviseurs in Lievelde vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Lievelde. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database doorzoek je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een milieulabel kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Zodra dit in orde is verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over B energielabel.

Tips: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een beter energielabel. Doe hier de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Lievelde

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een gezond leefklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt meerdere subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Lievelde kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1997 – 2006Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1985 – 1999Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1974 – 1983Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1968 – 1979Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1949 – 1965Isoleren van de gehele woning.
Label Gt/m 1942Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte in jouw woning naar buiten gaat. Zo dalen de stookkosten in de winter en krijg je een optimaal binnenklimaat. Waar je moet starten met isoleren heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder bekijk je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparing p/jaarBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €6000920 m3€616
Vloerisolatie€1100 – €3500430 m3€288
Spouwmuurisolatie€1350 – €2450790 m3€529
HR++ glas€1650 – €3000525 m3€351,75
Investering en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond binnenklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het zonlicht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost zo’n €4900 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-lievelde-7137

Energielabel voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijspanden, cafés, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Tevens moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over G energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. De energie-index start bij energielabel A of B (heel zuinig) tot en met G (vervuilend).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Lievelde bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Een expert komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze persoon beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Oost Gelre).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De specialist analyseert de leeftijd van de woning, woningtype, de grootte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €105,00 – €435,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lievelde doe je door velerlei energiedeskundigen naast elkaar te zetten die opereren rondom de provincie Gelderland.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken surf je naar www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (7137) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Lievelde opvragen.

Plaats een reactie